Maden-İş Sendikası'nda kuzenler birbirine girdi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Kasım 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ı karıştıran ve iki kuzeni birbirine düşüren olaylar, bir süre önce başladı. Aynı sendikanın yönetiminde yer alan Şemsi Denizer'in kardeşi Remzi Denizer ile dayısının oğlu Çetin Altun üye sayılarıyla ilgili anlaşmazlığa düştü. Bunun ardından Ramazan Denizer, yerel basına, 'Ağabeyimin (Şemsi Denizer) ölüsünü satanlarla bir arada olmayacağım' şeklinde beyanat verdi.

Çetin Altun'la ilgili olarak 'Bu asalaklardan sendikayı temizlemek için yola çıktım' diye açıklama yapan Ramazan Denizer, kuzenini çok kızdırdı. Altun, avukatı Burçin Bahadır aracılığı ile Ramazan Denizer aleyhine 20 bin YTL'lik dava açtı.

PARA GÖNDERİYOR

Halen Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri olarak görev yapan Çetin Altun'un dava dilekçesinde, Ramazan Denizer'in kendisine iftira attığı ve 'Ağabeyimin katiline para gönderiyor' şeklinde ağır ithamlarda bulunduğu belirtildi. Dilekçede, Ramazan Denizer'in verdiği bir röportajda, bu ödemelerin aylık olarak sendikanın örtülü ödeneğinden yapıldığını söylediği belirtilerek, 'Davacı ile 6 yılı aşkın süredir aynı yönetim kurulunda görev yapan davalının sadece sendika seçimlerinde kendisine avantaj sağlamak için yaptığı bu gerçekdışı iddia ve iftiraların, müvekkil davacıyı kamuoyunda zor durumda bıraktığı sabittir' denildi.

KOLTUK KAVGASI

Çetin Altun'un dilekçesinde, öldürülen Şemsi Denizer'in öz dayısının oğlu olduğu belirtilerek, 'Çetin Altun, davacının öz dayısının oğludur ve hayattayken çok yakın çalışma arkadaşı da olduğu en yakın akrabalarındandır. Davalının, bu gerçek dışı ithamıyla öz dayısının oğlunun katiline yardım etmekle suçlaması, müvekkilimin üzüntüsünü kat be kat artırmış, aile çevresinde büyük infiale neden olmuştur' denildi.

Altun, dilekçesinde, Ramazan Denizer'in, gerçek dışı iftiraları Genel Maden-İş Sendikası'nın seçimlerinde kendisine rakip çıkmaya hazırlandığı için ortaya attığını ve kendisini küçük düşürdüğünü ileri sürdü. Altun, kuzeninden faiziyle birlikte 20 bin YTL tazminat istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber