4 polis'e 'kasten yaralama' suçundan yedişer yıl hapis

Taksim'de Mehmet Nezir Çirik'i dövdükleri iddiasıyla yargılanan 4 polis "kasten yaralama" suçundan yedişer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 15 Şubat 2016 22:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 polis'e 'kasten yaralama' suçundan yedişer yıl hapis

İSMAİL SAYMAZ

İstanbul Taksim Polis Merkezi'nde, dokuz yıl önce Mardinli Mehmet Nezir Çirik'i döverek dalağının alınmasına yol açan Komiser Ergün Işıldar ve 3 polis memuru "kasten yaralama" suçundan yedişer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Komiser Işıldar, aynı polis merkezinde Doğubeyazıtlı bir işadamını dövdüğü için de 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada sanıklar hakkında işkence iddiası bakımından bu suçu işledikleri sabit olmadığı gerekçesiyle beraata karar verildi. Ancak Komiser Ergün Işıldar ile polis memurları Ercan Çıtak, Engin Çakın ve Hakan Ulukaya'ya 'kasten yaralama' suçundan ikişer yıl hapis cezası verildi. Bu ceza. sanıklar kamu görevlisi oldukları için önce üçer yıla; Çirik dayak sonucu dalağını kaybettiği ve organlardan birinin işlevini yitirmesine yol açıldığı için, sonra da dokuzar yıla çıkarıldı. Ancak duruşmadaki iyi halleri nedeniyle indirim yapılarak, yedi yıla hükmedildi. Cezanın infazı süresince kamu haklarının ellerinden alınmasına karar verildi. Çirik'in avukatı Eren Keskin, "Dokuz yıl sonra verilmiş bir karar bu. Bu yönüyle çok gecikmeli çıktı. Herhalükarda işkencenin belgelenmesi bakımından önemli bir karardır. Ancak biz yaralama suçundan değil, işkence suçundan ceza verilmesini istiyorduk. Bu yönden temyiz edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber