Gökçek arsa veriyorsa ben de bulgur vereyim

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 03 Kasım 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EGO'nun BOTAŞ'a olan borcunu arsa vererek ödeyeceği haberlerinin kamuoyuna yansımasının ardından, kuruma Ankaralı vatandaşlardan çok sayıda telefon geldiği belirtiyor

Vatandaşların özellikle, EGO'nun doğal gaz parasını kendilerinden peşin tahsil ettiğini hatırlattıkları ve kendilerinin de bundan sonra faturalarını pirinç-bulgurla ödemek istediklerini belirttiler. BOTAŞ yetkilisi vatandaşların ?Melih Gökçek borcunu tarla, bağ, bostanla ödeyecekse, biz de pirinçle bulgurla ödeyelim. Biz faturamızı ödemediğimiz zaman doğalgazımız hemen kesiliyor. Neden onun yarattığı açığı biz cebimizden kapatıyoruz. Biz de faturalarımızın karşılığında köyden gelen pirinç ve bulgurla ödemek istiyoruz? dediklerini anlattı.

Enerji Bakanı Güler ise Gökçek'i savunarak ?O paraları Sayın Gökçek cebine atmadı ya, yol yaptı geçit yaptı? dedi.

Öte yandan BOTAŞ yetkilileri doğalgazın Aralık ayında bir kez daha zamlanmasını istediklerini hükümete ilettiler. BOTAŞ yetkilileri EGO'nun borcu ile ilgili olarak da ?Yapılacak tek şey parasını vermiyorsan, gazını keseriz demek ve bunu yapmak. Ama bunu yapamıyoruz. Çünkü bu durumda yine zarar görecek olan 6 milyon Ankaralı olacak. Kış aylarına giriyoruz. Artık bunu gerçekleştirmek imkansız. Gökçek de bu durumu biliyor ve kullanıyor? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber