Tüzmen'den 'rüşvet iddiasına eşit' dava

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Kasım 2006 08:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, iki haftadır kendisi hakkında ağır iddialarda bulunan CHP TBMM Grup Başkanvekili Kemal Anadol hakkında, 1 milyon dolarlık (1.5 milyon YTL) tazminat davası açtı ve ceza davası açılması için de suç duyurusunda bulundu.

Türk siyaset tarihinde rekor sayılabilecek tutardaki davayla ilgili açıklama yapan Tüzmen, Anadol'un tüm iddialarının dayanaksız olduğunu ve sahte ihbar mektubunu, kamuoyuna "belge" diye sunduğunu savundu. Tüzmen, "İnsanların onuruyla oynamanın bu kadar basit olmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Anadol Tüzmen'in kardeşine 1 milyon dolar rüşvet verildiğini iddia etmişti. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ise, "Gerçek ortaya çıkar. Hep bunlar yargının önünde karar verilecek şeyler. Hakkımda dava açması benim için fazla önem taşımıyor" diye konuştu.

Tüzmen: CIA raporunda beni yazdılar

DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen İngiltere Başbakanı Tony Blair'in mektubuyla ilgili olarak, "CIA raporlarında ismim geçiyor. Bu tip mektuplarda da teşekkürler var. Yerli yabancı ayrımı yapmadığımız için teşekkür alıyoruz" diye konuştu. Gümrük ve Dış Ticaret Müsteşarlıkları ile İhracatı Geliştirme Etüt Merkezinin bütçelerinin görüşmeleri sırasında Tüzmen, 2002 yılında Türkiye'nin yurtdışındaki müteahhitlik hizmetlerindeki kazancının 1.2 milyar dolar olduğunu kaydederek, "Bu 2006 yılında 12 milyar dolara çıktı. Provokazyonlar olabilir. Türklerin payı büyürken başkalarınınki küçülüyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber