Kalp krizinden ölen öğretmene gözyaşı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2006 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde, geçirdiği kalp krizi sonucu ölen öğretmenlerini son yolculuğuna uğurlayan öğrencileri, meslektaşları ve veliler gözyaşlarına boğuldu.

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat eden ilçedeki Şehit Cemal Mutlu İlköğretim Okulu'nda görevli Öğretmen Saim Yılmaz için okul bahçesinde tören düzenlendi. Okul Müdürü Seçkin Önbaş'ın, merhum öğretmenin özgeçmişi okuduğu törende, çok üzücü bir gün yaşadıklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gür, "Öğretmenimizi buradan bu şekilde uğurlamak istemezdik. Gönül isterdi ki 27 yıldır bu görevi yapan öğretmenimizi buradan emeklilik törenini ile uğurlasaydık. Ancak takdiri ilahiye karşı yapacak bir şeyimiz yoktur. Sadece sabır ve metanet göstermek durumundayız. Öğretmenlerimizin amacı kendilerine emanet edilen öğrencileri topluma yararlı bir birey olarak yetiştirmektir. Sayın öğretmenimiz için artık son ders zili çaldı. Aramızdan ayrılsa dahi yetiştirdiği binlerce öğrencinin gönlünde hep yaşayacak" dedi.

Törenin bitiminde öğretmenin cenazesinin konulduğu tabutun, cenaze namazı kılınacağı camiye götürülmek için arabaya götürülüşü sırasında öğrencileri ile meslektaşları ve veliler gözyaşlarını tutamadı. 49 yaşında vefat eden Saim Yılmaz, 1979 yılında Mardin'de başladığı meslek hayatında birçok köy okulunda öğretmenlik yaptı. 11 yıldır da Şehit Cemal Mutlu İlköğretim Okulu'nda görevini sürdüren merhum öğretmenin cenazesi, Merkez Büyük Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Saraçlı Mahallesi'ndeki Menteşe Aile Kabristanlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına başta eğitim camiası ve öğrenciler olmak üzere Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir cemaat topluluğu katıldı. Evli ve iki çocuk babası olan Saim Yılmaz'ın, dün gece rahatsızlık hissettiği için gittiği Ünye Devlet Hastanesi'nde tansiyonu ölçtürdüğü sırada fenalık geçirdiği ve Samsun'a sevk edilirken yolda hayatını kaybettiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber