İdil'de çatışma: 1 asker çavuş şehit

PKK'lı teröristler Turgut Özal Mahallesi'nde güvenlik güçlerine, bugün saat 13.30 sıralarında PKK'lı keskin nişancılar ateş açtı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Mart 2016 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İdil'de çatışma: 1 asker çavuş şehit

Melih YİĞİT / Habertürk

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde güvenlik güçlerinin operasyonları devam ederken, PKK'lıların açtığı keskin nişancı ateşi ile bir asker yaralandı. İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan asker tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şırnak'ın 16 Şubat gününden bu yana sokağa çıkma yasağı uygulanan İdil İlçesi'nde PKK'lıların kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için operasyonlar aralıksız devam ederken, Turgut Özal Mahallesi'nde güvenlik güçlerine, PKK'lı keskin nişancılar ateş açtı. Açılan ilk ateşle bir uzman çavuş ağır yaralandı. Yaralı asker, zırhlı ambulansla İdil Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

HDP İLÇE BİNASI YIKILDI

İlçenin Atakent Mahallesi Alanya Caddesi üzerinde de operasyonlar sırasında ikinci katında HDP ilçe teşkilatının bulunduğu binanın yıkıldığı belirtildi. HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, twitter hesabından, yıkık binaya ait fotoğrafını paylaştı.

Operasyonların tamamlandığı Yeni Mahalle'de uzman ekipler, sokak ve evlerde tuzaklanmış patlayıcı araması yaparken, Turgut Özal Mahallesi'nde sık sık silah ve patlama sesleri duyuluyor.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber