Eski komiserden büyük vurgun

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Kasım 2006 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polislikten ihraç edilen komiserin, iki iş adamını 'Kongo Cumhuriyeti'nden demir getirmek çok kârlı bir iş" diye kandırarak 9 milyon dolandırdığı iddia ediliyor

İstanbul Emniyeti'nden 6 yıl önce ihraç edilen eski komiserin benzeri ancak filmlerde rastlanılan bir dolandırıcılık hikayesine karıştığı iddia ediliyor. İş adamlarını 9 milyon dolar dolandıran eski komiser Aziz S. mağdurların şikayeti üzerine dün öğle saatlerinde Atatürk Havalimanı'nda yurt dışından dönüşte yakalandı. Komiserin Beylerbeyi'ndeki lüks evinde yapılan aramada, çok sayıda yabancı şirket kaşeleri ele geçirildi. Mağdurların ifadelerine göre ilginç dolandırılma hikayesi şöyle başladı.

?HİSSE SENETLERİ ÇOK DEĞERLİ? Aziz S., işadamı Mustafa Yaşar Gökçeimam ve Osman Yaprak'a Kongo Cumhuriyeti ile binlerce tonluk hurda demir kontratı olduğunu, ithalat için de 15 milyon dolara ihtiyacı olduğunu söyledi. Bununla da yetinmeyen Aziz S. iş adamlarına Venezualla Devleti'nde bir şirkete ait 4 milyar dolarlık hisse senedi olduğunu ve Türkiye'ye transfer edilmesi durumunda zengin olacaklarını söyledi. Kolay para kazanacaklarını düşünen iş adamları bazı prosedürler için S.'ye sürekli olarak para transfer etti. Aziz S.'nin Çin'deki firmasına ait 1 milyar 700 milyon dolarlık paranın uluslararası transfer işini yapabileceklerini de söyleyerek hatta Malezya'da işadamlarından para transferlerine devam etmesini istedi. İş adamı Mustafa Yaşar "Firmaları incelediğimizde her şey son derece normal gözüküyordu. Kağıt üzerinde her şeyi mükemmel yapmış. Planı tıkır tıkır işledi. 25 ayrı seferde kendisine toplam 9 milyon dolar para aktardık" Cezasını çeksin? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber