'Sınav günü otobüs ve metro seferlerinde düzenlemeye gidilmeli'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) gerçekleştirileceği pazar günü otobüs ve metro seferlerinde düzenlemeye gidilmesi, sefer saatlerinin sıklaştırılması gerektiğini belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2016 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Sınav günü otobüs ve metro seferlerinde düzenlemeye gidilmeli'

Palandöken yazılı açıklamasında, pazar günü Türkiye genelinde 2 milyon 178 bin 563 adayın, 173 il ve ilçe sınav merkezinde YGS'ye gireceğini hatırlattı.

Sınav günü mağduriyet yaşanmaması için belediyelerin otobüs ve metro seferlerinde düzenlemeye gitmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Sınav günü otobüs ve metro seferlerinde düzenlemeye gidilmeli, sefer saatleri sıklaştırılmalıdır. Sınav günü trafik görevlileri sınav merkezi önlerinde ve etrafında önlemlerini artırarak öğrencilerin sınava rahat girmelerini sağlamalıdır. Tüm şoför esnafımız ve araç sürücülerimizin sınav zamanı okul önlerinde ve yakınlarında yüksek sesli müzik açmamaları, klakson ve korna çalmamaları öğrencilerimizin dikkatinin dağılmaması için faydalı olacaktır. Ayrıca, sınav yapılan yerlerin yakınlarında sınav saatlerinde gürültü çıkaran çalışmaların durdurulması için yetkililerimizin tedbir alması öğrencilerimizin geleceği için önemli."

Arızalar ve yol yapım çalışmalarına da dikkati çeken Palandöken, sınav günü yol yapımı ve tadilatı çalışmalarına ara verilmesini istediklerini aktardı.

Mustafa Çalkaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber