Kopya kartla 2 yılda 6 milyonluk vurgun

Son 2 yıl içinde İstanbul'da 4 bin kişinin kredi kartını kopyalayan çeteler, 2 yılda bin 900 ayrı olayda toplam 6 milyon TL'lik vurgun yaptı. Polis ise 18 kişilik Bulgar çeteyi çökerterek büyük başarı sağladı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 12 Mart 2016 10:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Kopya kartla 2 yılda 6 milyonluk vurgun

Nihat ULUDAĞ/İSTANBUL

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarafından yapılan bir dizi operasyonun ardından aralarında Bulgar ve Romen uyruklu kişilerin bulunduğu 18 kişilik çete çökertildi.

Bu operasyonun ardından son aylarda kart kopyalama yöntemiyle işlenen suçlarda gözle görülür oranda azalma meydana geldi. Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelen çeteyle ilgili polis, geçen yıl büyük bir operasyon başlattı. Vatandaşların kredi kartlarını kopyalayarak büyük vurgun yapan "Yutkata" takma adlı İlter İbrahimov İ. ve çetesi takibe alındı.

Adamlarıyla birlikte İstanbul'a geçerek vurgun yapan zanlılara yönelik operasyon yapan polis, 18 kişilik çeteyi çökertti. Çökertilen bir başka çetenin geçmişi ise 10 yıl öncesine dayanıyor. 2006'daki "Sanal Avcı" operasyonuyla tutuklanan en önemli Türk kart kopyalama çetesinin liderleri olan Metin B., Talha Ş. ve Barış H. 2009 ve 2010'da cezaevinden çıktı.

Çete üyeleri, yeniden aynı yöntemle çalışmaya başladı. Operasyonlarda, 140 ayrı vatandaşın kredi kartlarını kopyaladıktan sonra hesaplarından 230 bin TL çeken Metin B., Tahla Ş., Barış H., Ömer G. ve Fatih K. gözaltına alındı. Ancak her defasında kısa süreli cezalar olan çete liderleri yine serbest kaldı.

KENDİNİZİ NASIL KORURSUNUZ?

Siber Polisi, kart kopyalayan çetelere karşı vatandaşları uyardı ve dikkat edilmesi gereken hususları sıraladı:

ATM'lerde işlem yapmadan önce, kart haznelerinin orijinal olup olmadığını ve ilave bulunup bulunmadığını kontrol edin.

Girdiğiniz şifrenin çevreden görünmemesine dikkat edin. Öğrenildiğinden şüpheleniyorsanız hemen şifrenizi değiştirin.

Tüm kartlarınızda aynı şifreyi kullanmayın.

Günlük nakit çekim limitinizi düşük tutun.

Bankalardan, nakit çekim için cep telefonuna bilgi mesajı talep edin.

Hesap özetlerini ve dönem içi kullanımlarını düzenli kontrol edin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber