Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Mart 2016 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı
HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle doğu ve kuzey, iç ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, kuzeybatı kesimlerde kuvvetlice (30-50 km/sa), gece saatlerinden itibaren Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına(60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. UYARILAR Rüzgar'ın gece saatlerinden itibaren kuzeydoğu yönlerden Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (60-80 KM/SA) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı(Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

< METEOROLOJİK GÖRÜNÜM Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara,Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın gece saatlerinden itibaren Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle doğu ve kuzey, iç ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, kuzeybatı kesimlerde kuvvetlice (30-50 km/sa), gece saatlerinden itibaren Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına(60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. UYARILAR

Rüzgar'ın gece saatlerinden itibaren kuzeydoğu yönlerden Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (60-80 KM/SA) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı(Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. BÖLGELERİMİZDE HAVA

Rüzgar'ın gece saatlerinden itibaren kuzeydoğu yönlerden Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (60-80 KM/SA) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı(Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. BÖLGELERİMİZDE HAVA MARMARA Parçalı ve yer yer çok bulutlu; Batısı ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın gece saatlerinden itibaren kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C) BURSA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 18 ÇANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15 ISTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 14 KIRKLARELI Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13 EGE Parçalı yer yer çok bulutlu; Kuzey Ege kıyıları ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın gece saatlerinden itibaren Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
A.KARAHISAR Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 19
DENİZLİ Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 21
IZMIR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 23
MANISA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 23
AKDENİZ Az bulutlu, batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin, gece saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 26
ANTALYA Parçalı yer yer çok bulutlu, , öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri, gece saatlerinden sonra il geneli sağanak yağışlı 23
BURDUR Parçalı yer yer çok bulutlu, , öğle saatlerinden itibaren hafif sağanak yağışlı 19
HATAY Parçalı yer yer çok bulutlu, , gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 27
İÇ ANADOLU Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden ititbaren batısının, gece saatlerinden sonra Sivas hariç bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 19
ESKİŞEHİR Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 19
KAYSERİ Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 20
KONYA Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 20
BATI KARADENİZ Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısının, gece saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın gece saatlerinden itibaren kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
BOLU Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 21
DÜZCE Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 24
KARABÜK Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 21
ZONGULDAK Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 15
ORTA ve DOĞU KARADENİZ Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Samsun çevrelerinin Sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
AMASYA Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 22
SAMSUN Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli 14
TOKAT Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 21
TRABZON Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli 15
DOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ELAZIĞ Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 19
ERZURUM Az bulutlu 11
HAKKARİ Az bulutlu 12
KARS Az bulutlu 10
GÜNEYDOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ADIYAMAN Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 22
DIYARBAKIR Az bulutlu 20
GAZIANTEP Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 21
SIIRT Az bulutlu 19
DENİZLERDE HAVA Kuzey Ege'de kuvvetli fırtına, Batı Karadeniz ve Marmara'da fırtına, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı bekleniyor. KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, batısı sağanak yağışlı Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), aksam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa) , gece 6 ila 8 (50-75 km/sa) , Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğu gece kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısında zamanla 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi , yağış anında orta. MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50km/sa) aksam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa) , gece 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m gece 3,0m. Görüş: İyi , yağış anında orta EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı Rüzgar: Kuzeyinde doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) , gece 7 ila 9 (60-85 km/sa) kuvvetinde , güneyinde doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) , gece batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyi 2,5 ila 3,5m zamanla 4,5m Görüş: İyi , yağış anında orta. AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, batısı sağanak yağışlı Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (10-30km/sa), Orta Akdeniz de 4 ila 6 (30-50km/s) gece Batı Akdeniz'de 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Orta Akdeniz ile gece Batı Akdeniz'de 2,5m Görüş: İyi , yağış anında orta VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatı zamanla kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,20 ila 0,30m, Görüş: İyi.

DENİZLERDE HAVA Kuzey Ege'de kuvvetli fırtına, Batı Karadeniz ve Marmara'da fırtına, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı bekleniyor.

Periyodu Yayın
Başlangıç :13.03.2016-06:00 Tarihi :13.03.2016
Bitiş :14.03.2016-06:00 No :217
METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara,Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın gece saatlerinden itibaren Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle doğu ve kuzey, iç ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, kuzeybatı kesimlerde kuvvetlice (30-50 km/sa), gece saatlerinden itibaren Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına(60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
UYARILAR
Rüzgar'ın gece saatlerinden itibaren kuzeydoğu yönlerden Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (60-80 KM/SA) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı(Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve yer yer çok bulutlu; Batısı ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın gece saatlerinden itibaren kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
BURSA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 18
ÇANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15
ISTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 14
KIRKLARELI Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13
EGE Parçalı yer yer çok bulutlu; Kuzey Ege kıyıları ile zamanla bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın gece saatlerinden itibaren Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
A.KARAHISAR Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 19
DENİZLİ Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 21
IZMIR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 23
MANISA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 23
AKDENİZ Az bulutlu, batı kesimleri ile zamanla bölge genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin, gece saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 26
ANTALYA Parçalı yer yer çok bulutlu, , öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri, gece saatlerinden sonra il geneli sağanak yağışlı 23
BURDUR Parçalı yer yer çok bulutlu, , öğle saatlerinden itibaren hafif sağanak yağışlı 19
HATAY Parçalı yer yer çok bulutlu, , gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 27
İÇ ANADOLU Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden ititbaren batısının, gece saatlerinden sonra Sivas hariç bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 19
ESKİŞEHİR Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 19
KAYSERİ Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 20
KONYA Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 20
BATI KARADENİZ Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısının, gece saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın gece saatlerinden itibaren kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
BOLU Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 21
DÜZCE Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 24
KARABÜK Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı 21
ZONGULDAK Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 15
ORTA ve DOĞU KARADENİZ Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Samsun çevrelerinin Sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
AMASYA Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 22
SAMSUN Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli 14
TOKAT Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 21
TRABZON Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli 15
DOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ELAZIĞ Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 19
ERZURUM Az bulutlu 11
HAKKARİ Az bulutlu 12
KARS Az bulutlu 10
GÜNEYDOĞU ANADOLU Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ADIYAMAN Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 22
DIYARBAKIR Az bulutlu 20
GAZIANTEP Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 21
SIIRT Az bulutlu 19
DENİZLERDE HAVA
Kuzey Ege'de kuvvetli fırtına, Batı Karadeniz ve Marmara'da fırtına, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı bekleniyor.
KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, batısı sağanak yağışlı Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), aksam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa) , gece 6 ila 8 (50-75 km/sa) , Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğu gece kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısında zamanla 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi , yağış anında orta.
MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50km/sa) aksam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa) , gece 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m gece 3,0m. Görüş: İyi , yağış anında orta
EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı Rüzgar: Kuzeyinde doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) , gece 7 ila 9 (60-85 km/sa) kuvvetinde , güneyinde doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) , gece batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyi 2,5 ila 3,5m zamanla 4,5m Görüş: İyi , yağış anında orta.
AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, batısı sağanak yağışlı Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (10-30km/sa), Orta Akdeniz de 4 ila 6 (30-50km/s) gece Batı Akdeniz'de 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Orta Akdeniz ile gece Batı Akdeniz'de 2,5m Görüş: İyi , yağış anında orta
VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatı zamanla kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,20 ila 0,30m, Görüş: İyi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber