Yurt gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir köşe yazısında kendisi hakkında, haksız ve hukuka aykırı beyan ve isnatlarda bulunduğu gerekçesiyle Yurt gazetesinin eski köşe yazarı Hakan Gülseven ve gazeteden 10 bin lira manevi tazminat kazandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2016 11:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Yurt gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile gazetenin avukatı Nejat Atılış katıldı. Cemaloğlu, davanın basın yoluyla işlenen haksız eylemden doğan manevi tazminat istemi olduğunu ve dava konusu yazıyla müvekkilin kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia ederek, davanın kabulünü ve tazminata hükmedilmesini istedi. Gazetenin avukatı Atılış ise davanın reddini talep etti.

Hakim Ümran Diler, davayı kısmen kabul ederek, gazetenin ve Gülseven'in 10 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdiğini açıkladı. Dava dilekçesinde, 26 Şubat 2015'te Yurt gazetesindeki Gülseven'in köşe yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında haksız ve hukuka aykırı beyan ve isnatlarda bulunduğu gerekçesiyle gazete ve Gülseven'den 50 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber