'Terör saldırısında ölmekten korkmuyorum'

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı sonrası Taksim'e etkinliğe giden üniversite öğrencisi Demirbaş, "Terör saldırısında ölmekten korkmuyorum. İnsanlar bilinçli olarak bu saldırılardan sonra sokağa çıkmalı" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2016 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Terör saldırısında ölmekten korkmuyorum'

Saliha Özdemir

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısı sırasında Kadıköy'deki okulunda ders çalıştığını belirten Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler öğrencisi 21 yaşındaki Ali Demirbaş, saldırıyı sosyal medyadan öğrendiğini söyledi.

Demirbaş, saldırı sonrası Beylikdüzü'ndeki evine gitmek için yola çıktığını belirterek, şunları dile getirdi:

"Saldırı esasında, bildiğimiz psikolojik terörün uygulandığını fark ettim yolda. 'İnsanlar korkudan sokağa çıkamayacaklar' diye düşündüm ve eve gitmekten vazgeçip Taksim'e gitmeye karar verdim."

"Gerekirse teröre karşı tek başıma eylem yaparım"

Etkinliğe katılmaya karar verdiği sırada cep telefonundan okuldaki farklı görüşlerden kişilerin bulunduğu arkadaşlarıyla iletişim kurduğunu paylaşan Demirbaş, "Arkadaşlarıma Taksim'e gideceğimi yazdım, onları da davet ettim. 'Delirme' dediler. 'Dışarı niye çıkmıyorsunuz? Teröristler sokağa çıkmamanızı istiyorlar zaten' gibi şeyler söyledim. Kararımı çoktan vermiştim, kimse yoksa da gerekirse tek başıma Taksim'de teröre karşı eylem yaparım diye düşündüğümü söyledim" diye konuştu.

"Terör saldırısında ölmekten korkmuyorum" diyen Demirbaş, şunları anlattı:

"Yolda esas düşündüğüm, insanların kitleler halinde oraya gitmesiydi. Bir kişi, iki kişi derken yüzlerce kişi gitmeli diye düşünüyordum. Böylece kimse korkmaz çünkü sokaklar boşken insanlar daha çok korkuyor. Sokağa bilinçli olan insanlar çıksın ki diğer insanlar bizi görünce cesaret alsınlar, çocuklar haklı desinler. Bunu yapacak bir gençlik düşüncede var, sosyal medyada bu düşüncelerini dillendiriyorlar ama yeterli değil, gençler sokağa inmeli. Bunu militanca bir şey olarak söylemiyorum. Bütün Türkiye'yi etkileyen bir olayda korkmadıklarını göstermek için olayın olduğu yere gidilmesi çok önemli."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber