Senegalli gence saldıranlar ağır cezada 15 yılla yargılanacaklar

Tabure fırlatmak istedim. O da dengesini kaybedince camı kırarak aşağı düştü. Kendimi kaybetmiştim. Aşağıya inerek paspasın sopasıyla vurmaya başladım

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 05 Nisan 2016 06:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Senegalli gence saldıranlar ağır cezada 15 yılla yargılanacaklar

Hayati ARIGAN

İstanbul Kumkapı'da 26 yaşındaki Senegalli gencin 5 ay önce yaşadığı dehşet mahkemeye taşındı. 5 yıldır İstanbul'da yaşayan Seydou Kante, geçen yıl 9 Kasım'da Kumkapı'da bir postaneye gitti. Amatör futbolcu Kante ile Hakan Y. arasında çıkan sıra tartışmasını çevredekiler ayırdı. Senegalli yakındaki bir pasajda bulunan kargo bürosuna giderek beklemeye başladı. Bundan sonra çığrından çıkan olayda iddiaya göre Hakan Y. telefonla yardıma çağırdığı Süleyman Y., İsa Y., ve Hasan T.'yle büroya giderek Kante'ye saldırdı. Senagalli genci 3'üncü katın penceresinden atan saldırganlara bu da yetmedi, Hakan Y. eline geçirdiği bir paspasın sapıyla yerde yatan Kante'ye vurmaya devam etti.

9 YILDAN 15 YILA

Olayın ardından Hakan Y. ile 3 arkadaşına 'kasten yaralama'dan 6 yıl 9'ar hapis istemiyle dava açıldı. Asliye ceza mahkemesi, olayın 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçunu oluşturabileceğini belirterek dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi. Sanıklar ağır ceza mahkemesinde yargılanırsa 15'er yıla kadar hapisle karşı karşıya kalacak. Zanlılardan Hakan Y., Senegalliyi kendilerinin atmadığını öne sürmüş ve "Tabure fırlatmak istedim. O da dengesini kaybedince camı kırarak aşağı düştü. Kendimi kaybetmiştim. Aşağıya inerek paspasın sopasıyla vurmaya başladım. Etrafta 150 kadar siyahi toplanınca olay yerini terk ettim" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber