Unakıtan: Vergi iadesinde çalışan lehine önlem aldık

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Kasım 2006 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakını Kemal Unakıtan, asgari geçim indiriminin çalışanın değil işverenin lehine olduğu yönündeki yorumlara katılmadığını belirterek, çalışan lehine gerekli her türlü tedbirin alındığını söyledi.

Unakıtan, ?Atatürk Dönemi Maliye Politikaları? konulu panel öncesinde gazetecilerin soruların yanıtladı. Unakıtan, söz konusu düzenlemenin çalışanlar için yapıldığını belirten Unakıtan, "Net ücretle de çalışsa brüt ücretle de çalışsa bu verdiğimiz asgari geçim indirimiyle ilgili olarak faydalanması gereken çalışan kesimdir? dedi. Unakıtan, ?Dolayısıyla efendim öyle yaparsa olmaz, böyle yaparsa olmaz şeklindeki yorumlara katılmıyorum? diye konuştu.

?FİŞ TOPLAMAK ZULÜM HALİNE GELDİ?

Fiş toplamanın kaldırılmasının ardından vergi kaybının önlenmesi yönünde tedbir alınıp alınmadığı yönündeki soruya Unakıtan, fiş toplamanın artık ?zulüm makinesi? haline geldiğini söyledi. Bu zulmü artık vatandaşın çekmesinin istenmediğini belirten Unakıtan, ?Sen bunu toplarsan ben sana para vereceğim anlayışını kaldırıyoruz. Onun karşılığı olan parayı da veriyoruz. Fiş toplamaya mecburiyet de getirmiyoruz? dedi. Unakıtan, düzenlemenin ne kadar ücretliye yansıyacağı yönündeki soruya ise ?Ben Maliye Bakanıyım teknik uzman değilim. Gelir İdaresi'ne sorun? diye karşılık verdi.

Unakıtan, yurtdışına çıkış harçlarının indirilmesiyle ilgili olarak da çalışmanın Bakanlar Kurulu'na sunulduğunu ve verilen karara göre belirleneceğine işaret etti.

Doğan TV'nin yüzde 25'lik payının yabancılara satıldığının anımsatılarak medyada yabancı paylarıyla ilgili bir düzenleme olup olmadığına ilişkin sorulara, konuyla ilgili bir şey söyleyecek durumda olmadığını belirterek yanıt vermedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber