Köstebek komiser

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Kasım 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Polisi, aylar süren 'Nemrut' adlı operasyonla 38 kişilik suç şebekesine büyük darbe vurdu. Operasyona neden olan olay 2003'te Ertuğrul Yılmaz'ın Almanya'da öldürülmesiyle başladı. Çeşitli suçlardan sabıkalı Ramazan Ö., Yılmaz'ın öldürülmesinden Ortaköy'deki bir işkembe salonunun sahibi Hasan D.'yi sorumlu tuttu. D.'nin işkembe lokantasına düzenlenen saldırıda üç adamı öldü. Ardından Hasan D.'nin adamları Bakırköy'de Ramazan Ö.'nün adamlarına yönelik silahlı eylem hazırlığındayken yakalandı. Ancak ikili arasındaki asıl sorunun 15 milyon dolarlık uyuşturucu parasının paylaşılamamasından kaynaklandığı da iddiası gündeme geldi.

Ardından Ramazan Ö. ve adamlarına yönelik 8 ay sürecek 'Nemrut' operasyonu başlatıldı. Bu sırada Hasan D.'ye yakınlığı ile bilinen işadamı Murat B.'nin Ramazan Ö.'nün adamlarınca 13 Temmuz'da Çırağan Sarayı'nın kapısında öldürüleceği istihbaratını alan polis 3 kişiyi silahlarla yakaladı. Saldırı saatinde Çırağan'da Bakü - Ceyhan Boru Hattı'nın imza töreninin olduğunu belirten polis, 'Diplomatik kriz son anda önlendi' dedi. Toplantıda Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan ile Aliyev, İngiltere Başbakan Yardımcısı John Prescott' aralarında bulunduğu 650 davetli vardı.

ZAPATERO'YU KORUYACAKTI

Çete lideri Ramazan Ö.'nün polisten kaçmak için diğer çete üyeleri arasında özel hat kurduğu, bir görüşme yaptıktan sonra telefonları imha ettirdiği belirlendi. 8 ayda 500 telefon değiştiren üyelerin saldırı yapılacak kişileri takip için kameralı bir minibüs kullandığı anlaşıldı. Çete lideri Ramazan Ö.'nün Florya'da 450 metrekarelik dairede oturduğu ve Lincoln otomobil kullandığı anlaşıldı.

Çete üyesi 38 kişinin arasında bulunan Çevik Kuvvet Başkomiseri Barış K.'nın istihbarat bilgilerini çeteye aktardığı da belirlendi. K.'nın İspanya Başbakanı Zapatero'nun İstanbul'da güvenliğini sağlayacak birimin başında olduğu ancak son anda görevden alındığı anlaşıldı. Öte yandan başkomiserin üst düzey bir emniyet müdürünün oğlu olduğu da ifade edildi.

Çürük elmalar temizlenecek

İSTANBUL Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, 'İstanbul'da son zamanlarda gerçekleşen olayları Anadolu'dan yeni gelmiş kişiler gerçekleştirdi. Her kurumda olduğu gibi maalesef Emniyet'te de bunlardan var. Çürük elmaları temizleyeceğiz' dedi. Aralarında Saphirre Restoran'ın işletmecisi Şevket Özkaya'ya yapılan saldırının da bulunduğu çok sayıda suça karışan zanlılardan 33'ü adliyeye sevk edildi. Çete lideri Ramazan Ö. ile birlikte 13 kişi tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber