Bakana turizmciyi imam diye yutturdular

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 18 Kasım 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turizm Fuarı için Hataylılar papazı buldu. Ancak imam bulamayınca Bakan Koç'a ayıp olmasın diye önce turizm müdürünü sonra da tatlıcıyı imam yaptılar

TERCÜMAN, Türkiye'nin en büyük tanıtın fuarlarından olan EMITT-2006'da filmlere konu olacak bir skandal yaşandığını ortaya çıkardı. Fuara 'Hoşgörü' sloganıyla katılan Hatay ekibinin, Turizm ve Kültür Bakanı Atilla Koç, İstanbul Valisi Muammer Güler'in de aralarında bulunduğu davetlileri sahte imamlarla buluşturduğu belirlendi.

Fıkra gibi skandal şöyle gelişti: Turizm pastasından hak ettiği kazancı elde etmek isteyen Türkiye, 2002 yılında Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nı (EMITT) devreye soktu. Devlet-millet işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olan tanıtım fuarı geçen 5 yıl içerisinde genişledi ve haklı bir ün kazandı. İç ve dış katılımcıların ilgisini kazanan fuara bu yıl ise 50 ülkeden bin 500 katılımcı iştirak etti. Çok sayıda ülke ve ilin kendisini tanıttığı fuarın şubat ayında yapılan açılışını 'uyumasıyla ünlü' Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç yaptı.

Stand açtılar

Açılışa Bakan Koç'un yanı sıra, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Pakistan ve Endonezya Turizm Bakanları, pek çok ilin valisi, İl Kültür Turizm Müdürleri, çok sayıda konsolos, büyükelçi ve yabancı ülke temsilcileri katıldı. Binlerce vatandaşın ziyaret ettiği fuarda, en çok ilgiyi Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Dubai, Endonezya, Fas, Güney Afrika, Gürcistan, Hindistan, İran, Ukrayna, KKTC, Kırım, Malezya, Mısır, Rusya, Sharjah, Tunus, Ermenistan, Kenya, Güney Afrika, Kore, Yunanistan, Malatya, İzmir, Sivas, Edirne, Kütahya, Kayseri ve Hatay standları çekti.

Nöbetleşe imamlık

EMITT'e 2 yıldan beri katılan Hatay standı ise, 'Hoşgörü' skandalının kahramanı oldu. Hatay ekibi İstanbul'a geniş bir temsilci ile geldi. İskenderun İlçe Turizm Müdürü Hüseyin Aytaç Güngör, Hatay Turizm Derneği Başkanı Metin Kışlıoğlu, Ortodoks Kilisesi Pederi Jan Dellüzler, Katolik Kilisesi Rahibi Domenico Bertogil ve ismi öğrenilemeyen künefe ustasının da bulunduğu ekibin liderliğini ise Turizm İl Müdürü Aysun Çakır yaptı. Fuarın açık kaldığı süre içerisinde tanıtımını yapan ekip, imam eksikliğini ise 'nöbetleşe imam' uygulamasıyla giderdi. Sırayla sırtlarına cübbe, başlarına da sarık geçiren temsilciler, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'la bir araya gelip sohbet etti. Bununla da yetinmeyen ve aralarında kadayıf ustasının da bulunduğu sahte imamlar, katılımcıların arzusuna uyarak 'Hatay' yazılı stand önünde Ortodoks Kilisesi Pederi Jan Dellüzler ve Katolik Kilisesi Rahibi Domenico Bertogil ile 'Hoşgörü' fotoğrafı çektirdiler. İmamlar nerede görev yapıyorsunuz sorusunu da, 'Sermaye Camii İmamı Metin Efendi' diye cevapladılar.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından 'Vekil' Turizm İl Müdürü görevden alınarak Ankara'ya gönderildi. Yerine de Nizamettin Duran atandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber