Matematik profesöründen 'Şehide Ağıt Türküsü'

Ordulu akademisyen Cemil Yapar'ın şehit yakınlarının sesi olmak için kaleme aldığı "Şehide Ağıt Türküsü" bestelendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2016 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Matematik profesöründen 'Şehide Ağıt Türküsü'

EYÜP ELEVÜLÜ

Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cemil Yapar, "Şehide Ağıt Türküsü" adlı şiir kaleme aldı.

Yapar, şehit ailelerinin sesi olabilecek 6 kıtadan oluşan şiir yazdı. Daha sonra şiirin 3 kıtalık bölümü, bestekar Musa Kaldı tarafından bestelendi. Yaklaşık 10 gün önce amatör bir çekimle klibe dönüştürülen türkü, sosyal medyada dinleyicilerle buluştu.

Prof. Dr. Yapar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1995 yılından bu yana makale ve şiir yazdığını söyledi.

Hayatındaki birikimlerini yazıya dökmeyi sevdiğini anlatan Yapar, "Mesleğim matematik ancak edebiyata ve güzel sanatlara çok ilgim var. Kültürel değerleri önemsiyorum. Bu nedenle matematik bilimini tamamlarken duygu pınarımın taşması sonucu şiire başladım. Zaten şiir kısa konuşma ve öz söyleme sanatıdır. Bu bakımdan da matematikçilerin daha iyi şiir yazabileceklerine inanıyorum." dedi.

"Şehide Ağıt Türküsü"

Koynumda sakladım oğlum resmini / Şehit verdim seni vatan uğrunda / Künyene yazmışlar yavrum ismini / Şehit verdim seni vatan uğrunda

Delinmiş vücudun, kanlı gömleğin / Direnmiş bedenin aslan yüreğin / Yanına yükseldin şimdi meleğin / Şehit verdim seni vatan uğrunda

Hazırlık yapıldı sazlı düğüne / Karalar giydirdik sarı geline / Bayrağa sarılı geldin köyüne / Şehit verdim seni vatan uğrunda.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber