Köy okullarına köprü oldular

Okullardan gelen taleplere cevap veren Bir Silgi Bir Kalem Derneği, yeniden yapılanıyor. Köy okullarıyla bağışçılar arasında köprü olan platformun hedefi 100 bin öğrenciye ulaşmak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Nisan 2016 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köy okullarına köprü oldular

Oyuncak, A4 kağıt, yaprak test, voleybol topu, elektrikli ısıtıcı... Bir Silgi Bir Kalem platformunun 'ihtiyaçlar' sayfasında bugün itibarıyla bunlar gibi tam 733 talep var. 2011'den bu yana başta köyler olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanındaki okullardan gelen talepleri yerine getiren oluşum, haziran itibarıyla yeni bir yapıya bürünecek. 5 yıl boyunca üst düzey yöneticiler dahil birçok kişinin katkıda bulunduğu ancak kesinlikle nakit bağış kabul etmeyen Bir Silgi Bir Kalem, bu uygulamaya son veriyor. Derneğin Başkanı Onur Aydın, 5 yıldır sadece ayni bağışları kabul ettiklerini ancak artık oluşumun bu sınavı başarıyla geçtiğini belirtiyor. Şimdiye kadar 2 bin 542 kayıtlı okula, öğretmenler aracılığıyla 850 bin liralık destekte bulunduklarını söyleyen Aydın, nakit destek konusundaki ısrarın bağışçılardan geldiğini ifade ederek, "Her talep bağışçılarca sahipleniliyor, en fazla 3 haftada öğrencilere ulaştırılıyor. Şimdiye kadar 85 bin öğrenciye ulaştık. Bundan sonra nakit akışı olacağından daha fazla ihtiyacı karşılayacağız. Haziran itibarıyla ayni bağışların 1 milyon liraya ulaşmasını bekliyoruz" diyor.

SON BİR YILDA İLGİ ARTTI

Bir Silgi Bir Kalem platformuna ilgi son yıllarda ivme kazanmış. Bir grup idealist ve çoğu yönetici pozisyonunda gencin girişimiyle yola çıkan platform, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan önemli destek alıyor. Onur Aydın, özellikle son bir yılda şirketlerden gelen ilginin arttığını söylüyor. Örneğin Google, platformda açılan hesaba önemli miktarda bir bağışta bulunarak yüzlerce öğrencinin eğitim eksiğini gidermeye talip olmuş.

KAĞIT, KALEM İSTEYEN OKULLAR BİLE VAR

Yenisistemde bir okulun 20 bin liraya kadar açık bağış talebinde bulunabileceğini vurgulayan Aydın şunları anlatıyor: "Şimdiye kadar 3 bine yakın okula ulaştık. Kağıt, kalem isteyen okullarımız bile var. İhtiyacın gerçek sahiplerine ulaştığı ve nokta atışı yapıldığı sıkı takip ediliyor. Şartımız okulun bunu belgelemesi."

GİZLİ BAĞIŞÇILAR YÜZDE 30

Platform, birçok farklı sivil toplum kuruluşu tarafından da destekleniyor. Ünlü bireysel bağışçıların yanı sıra "gizli" yardımseverlerin de bulunduğunu hatırlatan Onur Aydın, toplam bağışların yüzde 30'unun bu kişiler tarafından yapıldığını vurguluyor. Eski sistemde bağışlar biraz imece usulü yapılıyorken yeni yapılanmada daha kurumsal bir sisteme geçildiğini anlatan Aydın, şunları söylüyor: "Şimdi kendi gönüllü ordumuzu kurmak istiyoruz. Profesyonel yöneticilerimiz olacak. Örneğin şu anda öğretmen geçmişi olan bir yönetici arıyoruz."

YASEMİN SALİH

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber