'Bütçeden Eğitime Yeterli Kaynak ve Okullara Ödenek İstiyoruz'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Kasım 2006 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

14 ARALIK'TA İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPACAKLARINI AÇIKLADI

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, "Bütçeden Eğitime Yeterli Kaynak ve Okullara Ödenek" kampanyası çerçevesinde toplanan imzaları TBMM Başkanlığı'na teslim ederek, eğitimde gerekli düzenlemeler yapılmadığı takdirde 14 Aralık'ta iş bırakma eylemi yapacaklarını bildirdi.

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Şimşek, "Eğitime Yeterli Bütçe Okuluma Ödenek İstiyorum?" kampanyası çerçevesinde tüm Türkiye'den toplanan imzaları TBMM Başkanlığı'na sundu. İmzalar sunulmadan önce Şimşek Meclis Dikmen kapısı önünde bir basın açıklaması yaptı. Şimşek, eğitim ve bilim emekçileri olarak herkese eşit ve nitelikli bir eğitim hizmeti sunabilmek için bütçeden eğitime ayrılan payın artırılmasını ve okullara yeterli ödenek aktarılmasını, eğitimin özelleştirilmesine yönelik uygulamaların vazgeçilmesi istediklerini söyledi. İkili eğitimden tekli eğitime geçilmesini, sınıf mevcutlarının en fazla 24 öğrencili olmasını ve anaokulu ve ilköğretim öğrencilere günlük ücretsiz süt verilmesi de talep eden Şimşek, okullar başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini etkileyen şiddeti sona erdirecek politikaların oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Şimşek, herkese eşit, parasız, nitelikli eğitim için öne sürülen talepler yerine getirilmediği takdirde Eğitim-Sen'in de bağlı bulunduğu KESK'in almış olduğu karar gereği 14 Aralık'ta iş bırakma eylemi yapacaklarını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber