İstanbul'dan Türkiye'ye Uçak Taksi

İBB Başkanı Kadir Topbaş, mega projelerle İstanbul'u 2023 vizyonuna hazırlıyor. Topbaş'ın vizyon projeleri arasında, İstanbul Hava Yolu şirketi, Üsküdar ile Kabataş arasına yayalar için tüp tünel, rehabilitasyon merkezi ve 8 yeni raylı hat dikkat çekiyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Nisan 2016 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'dan Türkiye'ye Uçak Taksi

Son 12 yılda 98 milyar TL yatırım gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu yıl yatırım için 16 milyar TL bütçe ayırdı. Bütçede aslan payını ise vizyon projeler alıyor.

HAVA TAKSİYLE ULAŞIM

Bünyesinde bulunan şirketlere bir yenisini daha ekleyeceklerini belirten Topbaş, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız ile görüştüm. İstanbul Havayolları Şirketi'ni kuruyoruz. Ülke içinde uçacak ve baraj göllerine inebilecek, uçak taksi tarzında çalışabilecek bir havayolu şirketi olacak." bilgisini verdi.

İstanbul'a 100 kilometreden fazla yeni metro hatları inşa edeceklerini söyleyen Topbaş, "İstanbul'a 100 kilometrenin üzerinde yeni metro hatları kazandıracağız. Havaray, tramvay ve metro olarak bin yeni araç alacağız" diye konuştu.

Madde bağımlılığının asrın sorunu olduğuna dikkat çeken Topbaş, ilgili bakanlıkla işbirliği halinde İstanbul'da dünyanın en büyük ve kapsamlı rehabilitasyon merkezinin yapılacağını söyledi.

ÇÖPTEN ENERJİ

Yenilenebilir enerji kaynaklarına ciddi yatırım yapacaklarını belirten Topbaş, "Yapılacak tesis 1 buçuk milyon kişinin günlük elektrik ihtiyacını karşılayacak düzeyde elektrik üretilecek" diye ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber