'İsteyen tüm öğrenciler din eğitimi alabilmeli'

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, katsayı adaletsizliği ve imam hatip liseleri üzerinden yapılan tartışmalar yüzünden meslek lisesi öğrencilerine haksızlık yapıldığını söyledi.

Eşme, tartışmalar yüzünden imam hatip liselerinin çok yıprandığını kaydederek, bu okulların sayılarının düşürülmesini ve isteyen bütün öğrencilere ağırlıklı din eğitimi verilmesi gerektiğini ifade etti. YÖK Başkan Vekili, imam hatip lisesi öğrencilerine yönelik haksızlığın giderilmesi için gerekli yasal düzenlemeyi yapmanın Meclis'in görevi olduğunu belirtti. Bu okulları tercih eden kişilerin suç işlemediğini hatırlatan Eşme, "Meslek lisesi öğrencilerine yazık oluyor. Tartışmalar yüzünden bu olayın mağdurları gözden kaçırılıyor. Bu çocuklar en az bizim kadar vatansever" dedi. Prof. Dr Eşme, imam hatipler üzerinden çok tartışmalar yaşandığını hatırlatarak, bu okulların din eğitimi almak isteyen öğrencilerin taleplerine cevap veremeyeceğini savundu.

SEÇMELİ DERS OLMALI

İmam hatip liselerinin sadece din görevlisini eğitmesini öneren Eşme sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu okullar kapatılsın demiyorum, ancak çok modern hale getirilmeli. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu kadar din görevlisi yetiştirmeli.? İsteyen öğrencinin çok iyi bir din eğitimi alabilmesi gerektiğinin de altını çizen Eşme, "İsteyen tüm öğrenciler iyi bir din eğitimi alabilmeliler. Bu din eğitimini kesinlikle bakanlık eliyle yapılmalı. Bu seçmeli bir ders olmalı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber