Liderlerden öğretmenler günü mesajları

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e Öğretmenler Günü dolayısıyla gönderdiği mesajda ?Ülkemizin kalkınmasında ihtiyaç duyulan nitelikli insanları yetiştirecek olan meslek liselerinin anlamsız korkular nedeniyle ihmal edildiği kanaatindeyim? dedi.

Arınç, 24 Kasım ?Öğretmenler Günü? dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e gönderdiği kutlama mesajında öğretmenlerin ?baş tacı? olduğunu belirtti.

Öğretmenlerin genç ve dinamik nüfusu işleyerek ülke hizmetine sunduğunu belirten Arınç, şöyle devam etti:

?Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk de Cumhuriyetin ilelebet yaşamasının ve muasır medeniyet seviyesinin yakalanmasının, öğretmenlerimizin yetiştirecekleri ?fikri hür, vicdanı hür irfanı hür nesillere bağlı' olduğunu ifade etmiştir.

Eğitime yapılan her türlü yatırımın aynı zamanda ülkemizin geleceğine yapıldığına olan inancımla bu konuda yaşanan kısır tartışmaları gereksiz buluyorum.

Ülkemizin kalkınmasında ihtiyaç duyulan nitelikli insanları yetiştirecek olan meslek liselerinin anlamsız korkular nedeniyle ihmal edildiği kanaatindeyim. Eğitime ve ona gönül vermiş öğretmenlerimize hepimizin elbirliğiyle sahip çıkması gerekir.

MUMCU: ?ÖĞRETMENLER GÜNÜ MUHASEBE GÜNÜ OLMALI?

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu da yayınladığı mesajında ?Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller; öğretmenlerimizin desteği ve fedakarlığı ile yaşamaya, büyümeye, serpilmeye devam edecektir? dedi.

?Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum? inancıyla yoğrulmuş bir toplumun kendisini her açıdan hayata hazırlayan öğretmenleri için mutlaka ulvi duygular besleyeceğini belirten Mumcu, ?Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' diyen Atatürk'ün tasarladığı bir sistemin, elbette öğretmenine saygın bir yer ayıracağını söyledi. Mumcu, şöyle devam etti:

?24 Kasım'lar, önceki yıllardaki ritüellerin tekrarlandığı günler olmamalıdır. Her Öğretmenler Günü bir sonrası için hedeflerin konulduğu, bir önceki yıl konulmuş hedeflerin gerçekleşme düzeyinin gözden geçirildiği bir kutlama günü olduğu kadar bir muhasebe günü de olmalıdır.?

SHP: GÜN PROTOKOL NUTUKLARINDAN KURTARILMALI

SHP Genel Başkan Yardımcısı Cafer Yüksel de Öğretmenler Günü'nün protokol nutukları, bakanlarla toplu fotoğraf çektirmelerden kurtarılıp, öğretmenlerin ve eğitim yaşamının sorunlarının somut çözümüne yönelik önerilerin seslendirilmesi için fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

YAZICIOĞLU: ?ÖĞRETMENLER EN ZEKİLER ARASINDAN SEÇİLMELİ?

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da mesajında eğitimin aynı zamanda bir milli güvenlik konusu olduğunu söyledi.

?Eğitim bir millet ve bir devletin kendini her yerden önce kendi okullarında savunabilmesidir? diyen Yazıcıoğlu, ?Öğretmenler ülkenin en zeki ve çalışkan evlatları arasından seçilmeli, ciddi, kaliteli yüksek öğrenimden geçirilerek yetiştirilmelidir. Öğretmenler örnek bir kişiliğe sağlam bir karaktere güvenilir bir yapıya, toplumda sosyal baremi yüksek bir konuma ve mali güce getirilmelidir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber