Memurlara özel hastanelerde tedavi hakkı verilmesi, sigorta şirketleri için yeni bir hizmet alanı oluşturdu

Haber Giriş : 04 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

A grubu özel hastanelerde devlet memurlarının yapacağı ek ödemeleri artık sigorta şirketleri karşılıyor. Bazı özel hastaneler, Emekli Sandığı tarafından karşılanan ücretler ile özel hastane fiyatları arasındaki farkı tedavi gören kişiden alıyor. Örneğin, devlet muayene için 13 milyon lira verirken A grubu özel hastanelerde muayene ücreti 56 milyon lirayı buluyor. Aradaki farkı memur kendi cebinden ödüyor. Yeni geliştirilen sigorta sistemi ile aradaki bu fark sigorta şirketince karşılanıyor.

Acıbadem Sigorta Genel Müdürü Ahmet Naim Oktay, yöntemin devlet memuru ve Emekli Sandığı mensupları ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişileri kapsadığını söyledi. Sigorta ücretlerinin 165 milyon ile 830 milyon lira arasında değiştiğini ifade eden Oktay, şöyle konuştu: ?Kamu kuruluşları özel hastanelerde tedavi gören hastaların masraflarını karşılıyor. Ancak bazı hastaneler bu hizmetleri daha yüksek standartlarda ve daha pahalıya mal ediyor. Devletin ödediği ücret ile sağlık kuruluşlarının istediği ücret arasında büyük farklılıklar bulunuyor. Bizim destek sigortamız bu farkı ödemeyi taahhüt ediyor.?

Kamu personelinin özel hastanelerden yararlanması sırasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor. Fiyat farkı önceden belirtilmediği için tedavi görenler çıkarılan faturalara itiraz ediyor. Beyin MR'ı için Emekli Sandığı 85 milyon lira öderken, özel hastaneler 425 milyon lira talep ediyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber