BOTAŞ, müteahhit ciplerini garaja çekti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Kasım 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nde, 'makam aracı' krizi yaşanıyor. Enerji Bakanı Hilmi Güler, müteahhitlerin projelerin denetlenmesi için BOTAŞ'a tahsis ettiği otomobillerin, bürokratlar tarafından salatanat aracı olarak kullanılmasına son verdirdi. Güler'in uyarısı üzerine Botaş yönetiminin garaja çektirdiği, çoğu cip 200 aracın kullanımına sıkı disiplin getirildi. Söz konusu karar, ayda 30 bin YTL'lik benzin faturasına isyan eden müteahhitlerin şikayeti üzerini alındı.

Botaş'ta yaşanan araç krizine yol açan gelişmeler şöyle yaşandı: Botaş'tan iş alan firmaların Botaş yönetimine araç tahsis etmesine ilişkin uygulama uzun süredir devam ediyor. Botaş personeli, masrafları müteahhitler tarafından karşılanan, müteahhitlere ait araçlarla, ilgili firmanın işlerini denetliyor. Ancak son dönemde araçların giderlerindeki astronomik artışlar müteahhitleri isyan ettirdi.

30 BİN YTL'LİK BENZİN FATURASI

Bazı bürokratlar, bunları adeta makam aracına çevirdi ve özel işleri için de kullanmaya başladı. Son olarak, bir bürokrat tarafından kullanılan aracın, aylık 30 bin YTL benzin tüketmesi üzerine, aracın sahibi müteahhit soluğu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda aldı. Müteahhit, araçların kullanımıyla ilgili olarak Bakan Güler'e şikayette bulundu. Bakan Güler de, bunun üzerine BotaŞ yönetimine talimat vererek, müteahhitler tarafından kuruma tahsis edilen araçların kullanımı konusunda dikkatli olunmasını istedi. Botaş yönetimi, bunun üzerine araçları bürokratlardan alarak garaja çektirdi. BotaŞ yönetimi, müteahhitlerden hangi araçların özel işler için kullanıldığını tespit ederek, kendilerine bildirilmesini de istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber