Kızılay gençlerle 'büyüyor'
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Türkiye genelinde 75 üniversitede bulunan Kızılay topluluklarında 6 bine yakın genç üye, Kızılay faaliyetlerini sürdürüyor." dedi.
Gençleri gönüllülüğe teşvik edici faaliyetlerde bulunan Türk Kızılayı, gençlere yönelik hizmetlerini yeni projelerle geliştirmeye devam ediyor.
Türk Kızılayının gençlik faaliyetleri hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kınık, 105 şubelerindeki gençlik kollarında 3 bin 750 gönüllünün, dernek çalışmalarında yer aldığını söyledi.
Üniversitelerde kulüp ile toplulukların kurulması ve bunların sayılarının artırılması çalışmalarını yürüttüklerini belirten Kınık, "2016 itibarıyla Türkiye genelinde 75 üniversitede bulunan Kızılay topluluklarında 6 bine yakın genç üye, Kızılay faaliyetlerini sürdürüyor." diye konuştu.
Üniversitelerdeki "Genç Kızılay" topluluklarının çeşitli faaliyetlerde bulunduğunu ifade eden Kınık, gençlerin, üniversiteler, şehir meydanları ve büyük organizasyonlarda stantlar açıp broşür dağıtarak ve okullarda sunum yaparak Türk Kızılayının tanıtım faaliyetlerine destek sağladığını vurguladı.
Kınık, gençlerin diğer çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:
"Gençler, afetlerde yardım ve dağıtım çalışmalarında yardımcı oluyor. Sosyal yardımların sahiplerine ulaşmasında, şubelerimize destek veriyorlar. Huzurevlerini, hastaneleri, sevgi evlerindeki çocukları, engelli okullarını ziyaret ediyorlar. Milli bayramlarda kortej ve resmi programlara katılıyorlar. Farkındalık çalışmaları kapsamında kitap okumaya, kadına şiddete, engellilerin içinde bulunduğu zorluklara ve diğer sosyal olaylara dikkati çekecek faaliyetler düzenliyorlar. Kan bağış kampanyalarında aktif görevler alarak ve kendi organizasyonlarına kan bağış ekiplerini davet ederek, bu konuda destek veriyorlar."
- "Hedef 25" projesiyle 1 milyon 331 bin gence eğitim
"Hedef 25" projesiyle Türkiye'deki 18-25 yaş aralığındaki gençleri kan bağışı konusunda bilinçlendirerek, gönüllü, sürekli kan bağışçısı olmalarını sağlamayı amaçladıklarını bildiren Kınık, ayrıca bu bilincin gelecek nesillere aktarılmasını hedeflediklerini dile getirdi.
Bu kapsamda 18-25 yaş arası bilinçli gençlerin kazanılması için üniversitelerde organizasyonlar düzenlenmesinin önem taşıdığına işaret eden Kınık, şunları kaydetti:
"Yapılan çalışmalar, kan bağışında bulunabilecek potansiyel genç nüfusun kazanılması ve bu bilincin aktarılmasında etkin rol oynuyor. Proje kapsamında üniversite öğrencilerinin bir araya getirildiği eğitim ve eş güdüm toplantıları gerçekleştiriliyor. Toplantılarda üniversite gençleri kan bağışı konusunda bilgilendirilerek, düzenli kan bağışçısı olmaları konusunda motive edilmeleri sağlanıyor. Bunun yanında çevrelerinde davranış değişikliği yaratabilecek donanıma sahip olmaları hedefleniyor. Çalıştaya iştirak eden öğrenciler okullarına döndükten sonra bölgelerindeki kan bağışı merkeziyle koordineli olarak kan bağışı kampanyası organizasyonları düzenleyerek, kan bağışçısı kazanımı faaliyetlerine destek veriyor."
Kınık, bu kapsamdaki faaliyetler sonucunda 1 milyon 331 bin 482 gence eğitim verildiğini sözlerine ekledi.