Öğretmenler odasında, propaganda tartışması

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 28 Kasım 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, AKP İlçe Başkanlığı, binası geçen yıl yıkılan ve eğitime eski Su Ürünleri Enstitüsü'nde devam eden Turgut Karabağlı İlköğretim Okulu'nun öğretmenler odasında basın açıklaması yaptı. Yeni okulun projesinin onaylandığının açıklandığı toplantı, CHP'lilerin tepkisine neden oldu. CHP Muğla İl Genel Meclisi üyesi Oğuz Kutsi Akhan toplantıyı bastı, AKP Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu ve üyeleriyle öğretmenlerin gözü önünde tartıştı, yumruklaşmaları son anda önlendi.

AKP Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu, parti üyeleri ve Muğla İl Genel Meclisi üyeleri, 1993 yılında Neyzen Tevfik Caddesi'nde yapılan, ancak dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkılan Turgut Karabağlı İlköğretim Okulu'yla ilgili gelişmeleri anlatmak için basın toplantısı düzenledi. Okulun, Su Ürünleri Enstitüsü'ndeki kendilerine ayrılan bölümde bulunan öğretmenler odasındaki toplantıda Gündoğdu, yeni okulun projesinin onaylandığını, İl Genel Meclisi bütçesinden 1 milyon 350 bin YTL ödenek ayrıldığını, iki aya kadar temel atılacağını duyurdu. AKP İlçe Başkanı Gündoğdu, 24 derslik, iki laboratuvar, iki idare odasının bulunacağı okulun bir yıl içinde tamamlanacağını, arsasının satılacağı söylentilerinin doğru olmadığını açıkladı.

OKULU SİYASET YERİ DEĞİL

Bu sırada, toplantının yapıldığı öğretmenler odasına giren CHP Muğla İl Genel Meclisi üyesi Oğuz Kutsi Akhan, okul projesinin 5 il genel meclisi üyesinin gayreti ile tamamlandığını, Gündoğdu ve AKP'lilerin öğretmenler odasında siyasi şov yaptığını ve toplantıdan kendilerinini haberi olmadığını ileri sürdü. Bunu üzerine Gündoğdu, AKP'liler ve Akhan arasında sert tartışmalar yaşandı. Zaman zaman öğretmenlerin ve okul aile birliğinin de tartışmaya katılmasıyla ortalık iyice gerildi, itiş kakış yaşandı.

Okul Aile Birliği Başkanı Ayşen Dadak, Akhan ve Gündoğdu'yu siyasi parti propagandasına eğitim yuvasını alet etmekle suçlayarak toplantının yarıda kesilmesini sağladı. Dadak, kendilerinin açıklama yapılacağından haberleri olmadığını ileri sürerek, "AKP, progaganda yapacaksa, öğretmenler odası yerine başka bir yer seçsin. CHP'li Akhan'ın da toplantıyı basarak, siyasi konuşmalar yapmasını yadırgadık. İlköğretim okulu üzerinden parti propagandası yapmak isteyenlerin eğitime ne gibi faydası olabilir? Okul Aile Birliği üyelerinin, siyasete alet edilmeye çalışılmasını yanlış buluyoruz" diyerek, tepkisini dile getirdi.

AKP Bodrum İlçe Teşkilatı'nın buna benzer eğitim ve sağlık kurumlarında sık sık toplantı yaparak hizmetleri, kendileri yapmış gibi göstermeye çalıştığını ileri süren Akhan, toplantıyı basmakla iyi yaptığını söyledi. Projeyi 5 İl Genel Meclisi üyesinin gerçekleştirdiğini, açıklamanın da hep birlikte yapılması gerektiğini savunan Akhan, toplantıyı düzenleyenler ve göz yumanlar okul müdürü ile öğretmenler hakkında bakanlık ve ilgili kurumlara suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

`PARTİ ROZETİ BİLE TAKMADIK'

Toplantının kesinlikle, siyasi şov amacı taşımadığını ifade eden AKP'li Gündoğdu ise şunları söyledi:

"Biz bakanlık tarafından onaylanan okul projesini okul aile birliği üyelerine ve basın mensuplarına tanıtmak ve anlatmak istedik. Toplantıya diğer il genel meclisi üyelerini çağırmamış olmamız bir eksiklik olabilir. Ancak CHP'li arkadaşımızın yaptığı provakatörce hareketleri doğru bulmuyorum. Onlar da basın toplantısı düzenleyip açıklama yapabilirlerdi. Öğretmenler odasında partimizin adını bile ağzımıza almadık, rozetlerimizi çıkararak buraya geldik. Amacımız bir an önce okulu bitirip çocuklarımızın modern ve çağdaş Türkiye'ye yakışır şekilde eğitim görmelerini sağlamak."

Yarım kalan toplantının, tartışmasının Okul Aile Birliği üyeleri ile CHP'li Akhan arasında okul bahçesinde devam ettiği görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber