Üniversite mezunu bile çırak kursunda

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Aralık 2006 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite mezunu bile çırak kursunda

İlköğretimden sonra eğitimlerine devam edemeyenleri meslek sahibi yapmak için açılan 'Çıraklık' ve 'Kalfalık' Eğitim Merkezleri, üniversite mezunlarının adresi oldu.

Özellikle ilköğretimden sonra eğitimlerine devam edemeyenleri meslek sahibi yapmak için açılan "Çıraklık" ve "Kalfalık" belgeleri veren Mesleki Eğitim Merkezleri üniversite mezunlarının da adresi oldu. Türkiye genelinde 300 Mesleki Eğitim Merkezi'nde geçen yıl 301 üniversite mezunu "Çırak" olmak için eğitime başladı. Sınıfta 3 öğrenci üniversite eğitimini yarıda bırakarak, kuaförlük kursuna başlarken, bir kişi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde okuyor, 6'sı ise üniversite sınavlarına hazırlanıyor. Sınıfın geri kalan öğrencileri lise mezunu. Üniversite diplomasının bile iş bulmaya yeterli olmadığını söyleyen "Kuaförlük" bölümü kursiyerlerinin lise ve üniversite mezunları 1.5 yıl sonra"Çırak" belgesi için sınava girecekler. İlköğretim mezunları için bu süre 3 yıl. Çıraklık sınavını kazananlar tekrar aynı süre "Ustalık belgesi" için kursa başlayacak.

'DİPLOMA YETERLİ DEĞİL'

21 yaşındaki Canan Erdoğan Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi birinci sınıf öğrencisi. Erdoğan, "Artık tek başına diploma bir işe yaramıyor" diyor. Funda Akyüz de Anadolu Üniversitesi İşletme bölümü ikinci sınıftan terk ve kuaförlüğü seçmiş. 19 yaşındaki lise mezunu Fuat Uykan geçen yıl girdiği ÖSS'de başarılı olamayınca yeteneği olduğunu gördüğü için bu kurslara başladığını söylüyor.

301 üniversite mezunu eğitime başladı

Türkiye genelinde 300 Mesleki Eğitim Merkezi'nde geçen yıl 301 üniversite mezunu "Çırak" olmak için eğitime başladı. İstanbul'da ise 18 Mesleki Eğitim Merkezi'nde 11 üniversite mezunu cilt bakımı ve güzellik, kuaförlük, kuyumculuk, konfeksiyon, elektrikli ev aletleri bakımı, mermercilik, kırtasiye satış elemanlığı, çelik yapılandırmacılığı gibi meslek dallarında "Çırak belgesi" almak için ter döküyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber