Çelik: Yol kesme önlenecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, terörle mücadele konusundaki politikalarında değişiklik olmayacağını vurgularken, "Bölge insanı, yakan yakanların kim olduğunu gördü. Şimdi biz onlara devletin yeşil bahçesini göstermek zorundayız" dedi. Şanlıurfa milletvekili olan Bakan Çelik, bölgedeki bazı ilçelerde süren terörle mücadele yönteminin doğru ve zorunlu olduğunu söyledi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Haziran 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik: Yol kesme önlenecek

Çelik, basın mensuplarıyla sohbetinde terörle mücadele planını şöyle anlattı:

4 AŞAMALI MÜCADELE

"Terörle mücadele sürerken, diğer yandan, illegal unsurların faaliyetlerinin önlenmesi için adım atılacak. Güven ortamanın tesisi sağlanacak, daha silahlı mücadele aşamasına gelmeden, buna zemin hazırlayan aşamalar engellenecek. Bir taraftan haraç toplanması önlenecek, insanlar üzerinde bu yolla yaratılan baskının ortadan kaldırılması gerekir. İllegal gösteriler engellenecek ve gerekli cezalar verilecek. Yol kesmelerin önlenmesi gibi güven ortamının yaratılması için önemli adımlar olacak.

Bölgedeki eğitim kurumlarında PKK propagandası yapan öğretmenler ve bölge unsurlarının bu alandan temizlenmesi sağlanacak. Silahlı unsurlarla mücadele sürerken, bu gibi önlemlerle güven ortamının yaratılması sağlanacak.

Aş ve iş sorunun çözümü, en temel unsurlardan biri. Bununla ilgili olarak devletin her birimi üzerine düşen hazırlıkları yapıyor. Kamu yatırımları, özel sektör yatırımlarına uygun ortam hazırlanmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Anahtar teslimi fabrika gibi projeler bunlardan sadece bazıları. Stratejik ürünler konusunda yatırım öncülüğünü kamunun yapması sağlanabilir.

Sulama projeleri ve toprağın iyi ve doğru kullanılması da bir başka önemli başlıktır. Sadece büyük sulama kanalları değil, ara kanallarla üreticinin arazilerine suyun ulaşması ve tarıma uygun hale getirilmesi sağlanmalı. Bunu yaparsak, iş ve aş sorununu çözeriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber