Değer Deniz'in davasında iki doktor beraat kararı

Müzisyen Değer Deniz'in davasında "ölü muayene" işlemini yapmadıkları iddia edilen iki doktor suçu işledikleri sabit olmadığı gerekçesi ile beraat etti

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 03 Haziran 2016 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Değer Deniz'in davasında iki doktor beraat kararı

Serdar KULAKSIZ

Müzisyen Değer Deniz'in tecavüz edilerek öldürüldüğü 5 Mayıs 2015'de, Beyoğlu Toplum Sağlığı Merkezince adli nöbetçi olarak görevlendirilen ve telefon ile yapılan çağrılara cevap vermeyerek "ölü muayene" işlemini yapmadıkları iddia edilen iki doktor suçu işledikleri sabit olmadığı gerekçesi ile beraat etti.

İstanbul 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya öldürülen Değer Deniz'in ağabeyi Orhan Deniz katıldı. "Görevi kötüye kullanma" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan doktorlar C. Y., ve E. K. ise duruşmaya gelmedi. C. M. tarafından öldürülen Değer Deniz'in ağabeyi Orhan Deniz, "Olay tarihinde kardeşim öldürülmüştü. Bunun soruşturması yapılacaktı. Ölü muayenesi nedeniyle doktor olan sanıklar telefon ile çağrılmışlar ancak gelmemişler. Sanıklardan şikayetçi ve davacıyım. Adli görevlerini ihmal ettiklerini düşünüyorum. Davaya katılmak istiyorum. Bana göre sanıklar suç kastı ile hareket etmişlerdir. Cumhuriyet savcısının tuttuğu tutanak ortadadır" dedi.

BELEDİYELERİN GÖREVİ

Doktor C.Y.'nin avukatı Kemal Dinç ise şunları söyledi: "Bu bir icap nöbetidir. Yapılması gereken polisin, doktorun bulunduğu yere gidip onu uygun vasıtayla alıp olay yerine götürmesidir. Telefon ile ulaşılamamasında müvekkilin bir kastı yoktur. Muhtemelen telefonun çekmediği bir ana denk gelmiştir. Suça konu görev adli görevdir. Bu husus Beyoğlu Toplum Sağlığı Merkezi ve Adli Tıp Şube Müdürlüğü yazısı ile sabittir. Yapılan ölü muayenesi değildir. Bu görev belediyelerce yerine getirilmektedir. Müvekkilin beraatine karar verilmesini talep ederim."

BERAAT ETTİLER

Davayı karara bağlayan hakim, suçun işlendiği sabit olmaması gerekçesiyle doktorlar C. Y. ve E.K.'nın beraatine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber