Üniversiteliler Hasan Dağı'nda mahsur kaldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Aralık 2006 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray'da, 3 bin 216 metre yüksekliğindeki Hasan Dağı'na zirve tırmanışı yapan Gazi Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyesi 4 öğrenci, dağda mahsur kaldı. Dağcılardan 2'si yaralı.

Öğrencilerden ikisinin, tırmanış sırasında düşerek yaralandığı, Aksaray Sivil Savunma Dağcılık Kurtarma Ekibi 4 genci kurtarmak için Hasan Dağı'na haraket etti.

Bugün öğlen saatlerinde ?156 Alo Jandarma' hattını ayaran ve Ankara Gazi Üniversitesi'nde öğrenim gördüklerini söyleyen Enis, Erdem, Ramazan ve Orçun adındaki 4 öğrenci, Hasan Dağı'nda mahsur kaldıklarını bildirdi. 2 arkadaşlarının zirve tırmanışı yaparken düşüp yaralandığını bildiren öğrenciler acil yardım istedi.

Bunun üzerine jandarma ekiplerinin telefola arayarak bilgi verdiği Aksaray Sivil Savunma Dağcılık Kurtarma Ekibi, mahsur kalan öğrencileri kurtarmak için harekete geçti. Zirveye yakın bir bölgede bulunduğu öğrenilen öğrencilere ulaşmak için çalışmaların sürdüğü öğrenilirken, 3 bin 216 metre yüksekliğindeki Hasan Dağı'nın 1500 metreden sonrasının karla kaplı olduğu bildirildi. Diğer taraftan kurtarma çalışmasına Niğde'den bir helikopterin gönderildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber