Kararname yanıtı: Siyasi olarak değerlendirmek son derece haksız

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dokunulmazlıkların kaldırılmasını onaylamak için HSYK kararnamesinin çıkmasını beklediği iddiasına Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz'dan yanıt geldi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Haziran 2016 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kararname yanıtı: Siyasi olarak değerlendirmek son derece haksız

Yılmaz, "Kararnamenin çıkış zamanının bazı siyasi gelişmelerle değerlendirilmesi son derece haksızdır. 29 Ocak 2016 tarihli duyurumuz hazırlandığında bu ülkede 'dokunulmazlıklar' konuşulmuyordu bile" dedi.

Yılmaz, HSYK'nın son kararnamesine ilişkin eleştirilere sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yanıt verdi. Yılmaz'ın paylaşımları şöyle:

"HSYK 1. Dairesi'nce sonuçlandırılan 2016 yılı yaz kararnamesi ve istinaflara ilişkin sürece, 29 Ocak 2016 tarihli HSYK duyurusu ile başlanmıştı. Bu duyuruda aşamalar hakkında ayrıntılı bilgiler verilerek sürecin en geç 6 Haziran 2016 tarihinde sonuçlandırılacağı açıkça vurgulandı. Kararnamenin çıkış zamanının bazı siyasi gelişmelerle birlikte değerlendirilmesi son derece haksızdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. Daha adil olan, çıkartılan işlerin miktarı kadar mahiyetini de gözeten, verilen emeğin hakkını nazara alan bir sistem mutlaka kurulmalı. Sadece neticelendirilen iş miktarına dayanarak ölçülen başarının doğru ve adil olmadığı, yetersiz kaldığı tartışmasız bir gerçek."

Oya ARMUTÇU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber