Giresun'da sopalı siyaset: Belediye başkanı ilçe başkınını dövdü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Usulsüz ihale verdiği gerekçesiyle görevi askıya alınan Giresun'un Alucra ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı İbrahim Bıyıkçı, AKP İlçe Başkanı Faruk Demirağ'ı balta sapıyla döverek hastanelik etti.

Belediye çakıl tesislerinin işletmesini usulsüz verdiği gerekçesiyle meclis üyelerince hakkında gensoru verilerek görevden düşürülen Bıyıkçı, iddialara göre önceki gün karşılaştığı belediye başkanvekili AKP'li Süleyman Yaşkın'a fiili ve sözlü saldırıda bulundu.

Bıyıkçı, olayı yatıştırmaya çalışan Demirağ'a da saldırarak, balta sapıyla dövdü. Ağır yaralanan Demirağ, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Bıyıkçı ve olaya karışan bazı kişiler de ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Belediye başkanlığına hazirandan bu yana vekalet eden AKP'li Bülent Bedii Korkmaz, şunları anlattı:

"Geçen hafta görevi Yaşkın'a bırakıp araç alımı için İstanbul ve Ankara'ya gittim. Araçları cuma günü ilçeye getirdim ve partili arkadaşlar ^'Katkılarından dolayı milletvekili Nurettin Canikli'ye teşekkür ederiz' yazılı pankartla ilçede gezdi. Ancak pankartların kesildiğini gören arkadaşlar, suç duyurusunda bulunmuş. Bunun üzerine Bıyıkçı ve topladığı 5-6 kişilik bir grup Yaşkın'a fiili ve sözlü saldırıda bulunmuşlar. Demirağ olayları yatıştırmaya çalışmış. Ben de olay yerine intikal ettim. Kavgayı vatandaşlar ve polis ayırdı. Yaşananlar hoş değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber