Öğretmenlere dayak protesto edildi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beykoz Paşabahçe İlköğretim Okulu'nun bahçesine yapılan sundurmayı yıktırmak istemeyen öğretmenlerin, zabıtalar tarafından dövülmesi protesto edildi.

Alınan bilgiye göre bugün saat11:00 sıralarında Paşabahçe'deki Atatürk Parkı'nda toplanan Eğitimciler Birliği Sendikası ile Paşabahçe İlköğretim Okulu Aile Birliği üyeleri basın açıklaması yaptı. Çok sayıda vatandaşın da destek verdiği protesto eylemi sırasında öğretmenlerin dövülmesi sloganlarla protesto edildi.

Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Konfederasyonu Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Zeki Şahin, olaylara karışan zabıtaların derhal görevden alınması gerektiğini söyledi. Kamu kuruluşuna böyle girilemeyeceğini ifade eden Şahin, "Bizim tepkimiz basit bir sundurmanın yıkılması değil. Öğrencilerin okulda bulundukları sırada yıkımı bu şekilde yapmış olmalarıdır" dedi. Yaşanan olaylar ile ilgili istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan yardım isteyen Şahin, "Öğretmenlere kötü davranan zabıta ekiplerinin cezalandırılmasını istiyoruz. Aksi takdirde biz eğitimciler olarak eylemlerimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Paşabahçe İlköğretim okulu Aile Birliği Başkanı Serdar Karakelle ise zasıta ekiplerinin çocukların gözü önünde öğretmenlere kötü davrandıklarını belirterek "Bu insanlık dışı davranışlar kanunlara ve nizamlara aykırıdır. Bu olay tüm eğitim camiasını derinden etkilemiştir" dedi. Grup basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağılırken, polis geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber