Dışişlerindeki memurlara 'din' ve 'şarap tatma' dersi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanlığı'ndaki 'meslek içi eğitime' ?dini kurallar? ve ?şaraptan anlama? dersleri dahil etti. Din dersini AÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Mualla Selçuk verecek

YENİ yılla birlikte, Dışişleri Bakanlığı'nda da ?meslek içi eğitim? seferberliği başlıyor. Bakanlıkta mesleğe yeni başlayan memurlar, 8 Ocak'tan itibaren yaklaşık altı ay sürecek eğitimden geçirilecek. Bu süreçte, Dışişleri Akademisi'nde ?Türkiye-AB ilişkileri?, ?Ortadoğu sorunu? ya da ?Ermeni iddiaları? konusunda verilen ?meslek dersleri? dışında, aday memurlar bir de ?sosyal derslere? girecekler.

DİN DERSİ DE VERİLECEK

Tüm dünyada artan ?dinler ve kültürlerarası çatışma? eğilimi nedeniyle, Dışişleri Bakanlığı, akademideki eğitim programına ?din tarihi? ve ?dini kurallar? derslerini de dahil etti. Derslerde, tüm dinlerin tarihi ve birbirleriyle zaman içindeki ilişkileri yeni memurlara öğretilecek.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Mualla Selçuk tarafından verilecek derslerde, aday memurlara tüm dinlerin kuralları, gidecekleri ülkede ?yanlış bir şey yapmamaları için? öğretilecek. Derslerde, ?medeniyetlerarası diyalog? konusuna da değinilecek.

Dışişlerinin aday meslek ve idari memurları için hazırlanan ders programında, ?şarap tatma? ve ?şaraptan anlama? dersi de bulunuyor. Bu ders Kavaklıdere Şarapları'nın katkılarıyla yapılıyor. Akademi'de öğrencilere ayrıca, görgü ve protokol kuralları da öğretiliyor.

GAZETECİLERLE İLİŞKİLER

Dışişleri Bakanlığı Akademisi'nde yeni memurlara ?basınla ilişkilerini nasıl yürütecekleri? konusunda da seminerler veriliyor. Bu seminerlere, deneyimli gazetecilerin dışında, İletişim Fakülteleri'nden ve yurtdışında akademisyenler de katılıyor.

Dersler, ayrıca Dışişleri'nin daha üst düzey memurları için de gerçekleştiriliyor. Bakanlığın başlattığı ?kamu diplomamisi? atağı çerçevesinde geçen yıl da genel müdür yardımcıları, şube müdürleri ya da bölüm şeflerine, ?gazetecilerle nasıl konuşulacağına? ilişkin seminerler verilmeye başlandı.

KÖPEKBALIĞI BENZETMESİ

Uluslararası Göç Örgütü'nün Türkiye direktörlerinden Alan Freedman'ın verdiği derslerde ilk kursta yapılan benzetme oldukça dikkat çekiciydi. Dersine, ?Gazeteciler köpekbalıkları gibidir. Arada beslemek gerekir, yoksa sizi yerler...? sözleriyle başlayan Freedman, bürokratlara, ?Basın mensupları ile hangi bilgiyi nasıl paylaşacaklarını? öğretti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber