MHP'de kurultay günü

MHP'de büyük gün geldi. Muhalifler, genel merkez tarafından 'yasadışı' kabul edilen tüzük kurultayını bugün topluyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin katılmadığı kurultayda Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ tüzüğü değiştirmeye çalışacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Haziran 2016 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'de kurultay günü

MHP'de 1 Kasım seçimi sonrası harekete geçen muhalifler, 7 ay sonra olağanüstü kurultayı bugün topluyor. Ankara'da Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirilecek kurultayda, Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ önce güçlerini birleştirip tüzüğü değiştirmeye çalışacak. Kurultayda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kürsüye davet edilecek ancak Bahçeli dahil genel merkezden kimse kurultaya katılmayacak. Muhalifler iç tüzüğü değiştirebilirse ardından seçimli olağanüstü kurultay kararı alınacak.

DİVAN BAŞKANI KİM OLACAK

Kurultayda ilk olarak divan oluşacak. Adaylardan Meral Akşener'in önerdiği isim olan eski genel başkan adaylarından Musavvat Dervişoğlu'nun divan başkanı olması bekleniyor. Ardından Bahçeli, konuşma için kürsüye davet edilecek. Salonda olmadığı anlaşılınca da yerine kimsenin gelip gelmediği sorulacak. Genel başkan ve MHP Genel Merkezi kurultaya katılmayacak. Daha sonra kurultayda tüzük değişikliği gerçekleştirilecek.

Muhalifler, 595 delegenin katılması durumunda kurultayın yapılabileceğini, tüzüğün de katılımcıların salt çoğunluğunun oyuyla değişebileceğini belirtiyor. Seçimli olağanüstü kurultay kararı alınması konusunda muhaliflerin netleşmiş bir pozisyonu bulunmuyor. Akşener dışındaki diğer adaylar, önceki akşam iftarda buluşup 10 Temmuz'da genel merkezin kurultayına gitme kararı aldı. Akşener'in, bu iftara katılmadığı için 10 Temmuz tavrı henüz bilinmiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber