İstanbul Belediyesine 'türban sorgusu' : Çankaya bilgi istedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Aralık 2006 07:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan türbanlı sayısında artış olduğu iddiaları üzerine Cumhurbaşkanlığı devreye girdi

Cumhurbaşkanlığı, İstanbul Valiliği'ne bir yazı göndererek; Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluşlar ve bazı ilçe belediyelerinde "türbanlı personel sayısını" sordu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Türbanlı yeni eleman almadık. Temizlik firmalarında çalışan elemanları bilemeyiz. Orada özel bir yönlendirmemiz olamaz" dedi.

Gözcü gazetesinde Mehmet Türker, "Takkeli laiklik" başlıklı yazısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde namaz saatlerinde personelin çalışmadığını ve belediyede çok sayıda türbanlı personel çalıştırıldığını iddia etti. Yazı üzerine Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, İstanbul Valiliği'nden bilgi istedi. Valilik de belediye ve bağlı kuruluşları ile bazı ilçe belediyelerinden bilgi istedi.

Topbaş: Bilgi verilecek

Milliyet'in "Türbanlı personelle ilgili olarak İstanbul Valiliği'ne bilgi verilip verilmediği" yönündeki sorusunu yanıtlayan Topbaş, "Resmi yazışmalar yapılacak, bilgi verilecektir. Yönetim anlayışımızda bir kurumun başarısının temelinde o kurumdaki çalışanlar, özellikle oradaki huzur çok önemli. Temel esasımız bu" dedi.

Topbaş, "Türbanlı çalışan sayısında büyük artış olduğu ve bu personelin şirketler üzerinden alındığı" iddiasını ise şöyle yanıtladı:

"Yok. Türbanlı yeni eleman almadık. Şirketler üzerinden belediyeye hizmet alımı, belediyeye hizmet veren şirketlerin çalıştırdığı elemanlar, hizmet üreten temizlik firmalarında çalışan elemanları bilemeyiz. Orada özel bir yönlendirmemiz olamaz.

Kaliteli hizmet üretmeye, çalışma huzurunu, barışını oluşturmaya mecburuz. Burada kısır çekişmeleri gündeme getirmeye kalkarsak, hizmetten çok kendi içinde kavgaya dönüşen bir çatı oluşur. Bundan da özellikle İstanbullular ve Türkiye kaybeder.

Ama tabii gelen yazı neyse onun gerekli cevapları, yazışmaları yapılır. Bununla ilgili birimler çalışmaları yapar; değerlendirilir, cevapları verilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber