20 bin YTL maaşlı müdürün atamasını Botaş'a bırakmadı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 10 Aralık 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Bakanı Hilmi Güler, BOTAŞ'a bağlı Botaş International Ltd'de 20 bin YTL maaşlı genel müdürlük koltuğuna atamayı kendisinin yapmasını sağlayan Bakanlar Kurulu kararı çıkarttırdı

Enerjİ Bakanı Hilmi Güler, BOTAŞ'a bağlı Botaş International Ltd (BIL) şirketinde, boş olan 20 bin YTL maaşlı genel müdür atama yetkisini son dakika operasyonuyla kendi üzerine aldı.

Mevzuata göre, BOTAŞ Yönetim Kurulu tarafından ataması yapılabilen 20 bin YTL'lik Jersey bürokratını, Enerji Bakanlığı kendisi atamak istiyordu. Bunun için hükümet bir Bakanlar Kurulu kararı çıkarttı.

Dün Resmi Gazete'de yayınlanan kararla, bu koltuğa atama yapma yetkisini Enerji Bakanı Hilmi Güler kendi tasarrufuna almış oldu.

Şirketin kuruluş yerinin Jersey olması nedeniyle kamuoyunda ?Jersey Bürokratları? olarak tanınan şirketin boş olan genel müdürlük koltuğu için AKP ve hükümete yakın çevrelerde kıran kırana bir kulis faaliyeti yaşanmıştı.

Atama bekleyen BIL Genel Müdürlüğü koltuğuna oturacak şanslı bürokrat, 10 bin dolar net maaşı ve 3 ayda bir aldığı 10 bin dolarlık ikramiyesi ile ayda ortalama 13.4 bin dolar kazanacak. Bu tutarın Türk Lirası olarak karşılığı 20 bin YTL'yi geçiyor.

MÜLAKATA GİRECEK

Dün Resmi Gazete'de yayınlanan kararda şöyle denildi: ?Şirketin, genel müdür hariç yöneticileri, teşkilatı, çalışma esasları, iç denetimi ve BOTAŞ ile ilişkileri, BOTAŞ yönetim kurulunca belirlenecek. Kurulacak şirketin yönetim kurulu, bu şirketin tabi olduğu yabancı mevzuatın gerektirdiği esas ve şartlar çerçevesinde düzenlenecek. Yönetim kurulu bir başkan ve dört üyeden oluşacak. Şirket genel müdürü aynı zamanda yönetim kurulu başkanı olup, ilgili bakan tarafından atanacak.?

BIL, BTC'nin BP gibi yabancı ortaklarına karşı sorumlu. Özel şirket statüsündeki kuruluş, BTC hattının işletmesini yürütüyor.

Şirkete atanacak genel müdür yabancı ortaklar tarafından da mülakata alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber