Ahlaksız teklif koroda

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür Bakanlığı bünyesinde yer alan Devlet Çok Sesli Korosu "taciz" skandalı ile çalkalanıyor. Olayla iligili dava açıldı.

Devlet Çok Sesli Korosu'nun 10 yıllık erkek sanatçısı hakkında, 3 kadın sanatçıya, "ihaleye girecek bir kişinin ikna edilmesi için para karşılığında ilişki teklif ettiği" iddiasıyla 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Kültür Bakanlığı bünyesinde yer alan Devlet Çok Sesli Korosu "taciz" skandalı ile çalkalanıyor. Skandal taciz olayı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 04.10.2005 tarihinde başvuran Devlet Çok Sesli Korosu Sanatçısı F.H.B'nin şikayeti ile ortaya çıktı. İddiaya göre 10 yıldır koroda görevli olan erkek sanatçı H.Y.T., koronun kadın sanatçılarından F.H.B'yi telefonla arayarak "Paraya ihtiyacın var mı? Bir iş var. O ihaleyle ilgili bir kişinin ikna edilmesi gerekiyor. Yani sohbet, muhabbet edecek, onu ikna edecek birisi lazım" diyerek para karşılığında ilişki teklifinde bulundu.

TELEFONDAKİ SESİNDEN TANIDI

Telefondaki kişinin korodaki H.Y.T. olduğunu sesinden anlayan genç kadın, teklifi reddetti. Ancak daha sonra aynı teklifin, korodaki iki kadın arkadaşına daha yapıldığını öğrendi ve soluğu savcılıkta aldı. Devlet Çok Sesli Korosu'nda yaşanan "Ahlaksız teklif" iddiaları üzerine, üç bayan mağdurun ifadelerine başvuran Cumhuriyet Savcısı Vahit Civelek, üçünün de olayı doğrulaması üzerine, adı geçen şüpheli H.Y.T'nin ifadesini aldı. İddiaları reddeden H.Y.T, bayan meslektaşlarıyla konuşan kişinin kendisinin olmadığını söyledi. Bunun üzerine Türk Telekom'dan şüpheli sanatçı H.T.Y.'nin o tarihlerde yaptığı telefon görüşmelerinin dökümü istendi. Ancak zanlının numarası kayıtlarda çıkmadı. Soruşturmayı yürüten savcılık, üç kadın sanatçının meslekleri gereği sesleri algılama özelliği bulunduğunu belirterek erkek sanatçı hakkında 3 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

ŞÜPHELİ OLARAK YARGILANACAK

İddianamede, "Ahlak temizliğine aykırı olarak, üç mağdurun rahatsız edildiği, meslek itibariyle sesleri en açık şekilde tanıyabildiği anlaşılan C.B ile G.Ö'nün ifadelerinde (sesi tanıdım, başka bir ses olsa algılarım) dediği, ancak çekince koyarak (konuşan H. idi..) diyorum sözü, konuşma içeriklerine göre şüphelinin atılı suçu işlediğine dair delil bulunduğunu göstermektedir" denildi. Skandalla ilgili dava, önümüzdeki günlerde Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak. H.Y.T'nin şüpheli olarak yargılanacağı davada, "Telefonla cinsel taciz" fiilinden ve aynı suçu 3 kez işlediğinden, 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile meslekten ihraç edilmesi isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber