Bakan Çelik'ten 3'üncü kez tazminat kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 15:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten 3'üncü kez 5 bin YTL tazminat kazandı.

Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmada, Erzurum Milli Eğitim Müdürü Budak, Bakan Çelik hakkında yargı kararlarını uygulamaması nedeniyle açtığı manevi tazminat davasını kazandı.

Budak'ın avukatı Ali Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 kez görevinden alınan Budak'ın en son Çanakkale'ye atandığını ancak mahkeme kararıyla tekrar görevine döndüğünü belirtti.

Altay, "Budak adına, Çelik ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri aleyhine açtığımız 3'üncü tazminat davasını da kazandık. Bakan Çelik, 5 bin YTL tazminat ödemeye mahkum edilirken, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necati Birinci ve diğer yetkililer Remzi Kaya ile Bekir Erdoğan aleyhine açılan dava reddedildi" diye konuştu.

Mahkemenin verdiği tazminat miktarının caydırıcı etkiye sahip olmadığını öne süren Altay, temyize gideceklerini bildirdi.

Bakan Çelik'e daha önce Ankara 10. ve 13. Asliye Hukuk mahkemelerinde açtığı iki ayrı tazminat davasının sonuçlandığını anlatan Altay, iki mahkeme kararıyla Çelik'in Budak'a toplam 10 bin YTL tazminat ödemeye mahkum edildiğini kaydetti.

Bu arada, dün de Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi, verdiği kararda, Milli Eğitim Bakanı Çelik'i Giresun Milli Eğitim Müdürü Halit Azizoğlu'na 5 bin YTL tazminat ödemeye mahkum etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber