Başbakanlık'tan yazı geldi, 'iş yavaşlatma' eylemi erken bitti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2006 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Otoyollar ve Fatih Sultan Mehmet (FSM)Köprüsü'nde dün gerçekleştirilen iş yavaşlatma eylemi bugün de tekrarlandı.

KESK'e bağlı Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası'nın (Yapı-Yol Sen) örgütlü olduğu FSM Köprüsü'nde bugünkü iş yavaşlatma eylemi saat 14.30'da başladı.

Eylemin başlamasının ardından Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü FSM Köprüsü Bakım İşletme Başmühendisliği binası önünde çalışanlarla birlikte basın açıklaması yapan Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, sendikanın Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Tapu Kadastro Müdürlükleri, Karayolları, İller Bankası, Afet İşleri ile Yapı İşleri genel müdürlüklerinde örgütlü olduğunu belirterek, kamuda çalışanların maaşlarının genelde düşük olduğunu, ancak bu işyerlerinde çalışanların maaşlarının daha da az olduğunu söyledi.

KESK'in bugün iş bırakma eylemi gerçekleştirdiğini ifade eden Tekin, kendilerinin de bu eyleme otoyol ve köprülerde iş yavaşlatma, diğer örgütlü iş yerlerinde de iş bırakarak katıldıklarını söyledi. Tekin, şunları kaydetti:

"Bizim tek gücümüz otoyol ve köprüler değil, Türkiye tarihinde ilk kez tapu sicil müdürlüklerinde iş bırakıldı. Birçok hizmet buralarda yapılmıyor. Tapu sicil ve kadastro müdürlüklerinde tahsil ettiğimiz harç, otoyol ve köprülerin 3-4 misli. Eğer bize karşı duyarsızlık sürerse, sadece otoyollar ve köprülerde değil, bütün birimlerde hayatı durduracağız." Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile bağlı birimlerinde çalışan memur maaşının 650 YTL, teknisyenlerin 750 YTL, teknikerlerin 900 YTL ve en yüksek ücreti alan

mühendislerin maaşlarının ise 1200 YTL olduğunu anlatan Tekin, "Bu maaşlara çalışılmaz diyoruz. 2 gündür çalışmıyoruz, gerekirse daha uzun süre çalışmayacağız. Bugünkü eylemimiz, Gaziantep'ten Edirne'ye kadar tüm otoyol gişelerinde sürüyor" dedi. İş yavaşlatma eyleminin halka karşı olmadığına dikkati çeken Tekin, bir taleplerinin de otoyol ve köprülerden ücretsiz geçiş hakkı olduğunu ifade etti. 14 Eylül 2006 tarihinde yaptıkları iş yavaşlatma eylemi sırasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan ile görüştüklerini ve bu görüşmenin ardından Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca çalışanların ücretlerinde artış öngören kanun taslağının hazırlanıp Başbakanlığa gönderildiğini kaydeden Tekin, bugün de bu konuya ilişkin Başbakanlık'tan sendikaya bir yazı iletildiğini bildirdi. Yazıda, talepler çerçevesinde hazırlanmış olan taslağın görüşü alınmak üzere Maliye Bakanlığına gönderildiğinin ve Maliye Bakanlığının görüşünün beklendiğinin ifade edildiğini anlatan Tekin, şöyle konuştu: "Bu, direndiğimiz sürece sesimizi duyuracağımızın göstergesidir. Yazı üzerine arkadaşlarımızla toplantı yaptık ve eylemimizi dünkü saatlere kadar sürdürmeyerek, saat 16.30'da bitirme kararı aldık. Başbakanlığın Maliye Bakanlığına yazdığı yazıya da olumlu bakıyoruz. Bu doğrultuda eylemimizi 16.30'da bitiriyoruz. Gelişmeler olumlu olmazsa bundan sonraki eylemlerimiz daha uzun süreli olacak." Basın açıklaması sırasında köprü çalışanları ücret artışı, sağlıklı çalışma koşulları, fiili hizmet zammı ve otoyol ile köprülerin ücretsiz olmasına ilişkin döviz taşıyarak slogan attılar. İş yavaşlatma eylemi sırasında da televizyon dizisi "Avrupa Yakası"ndaki "Gaffur" tiplemesinin giydiği çizgili pijama giyen memurlar, sürücülere broşür dağıtarak taleplerine destek olmalarını istediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber