Okul müdürüne 'kekikli' komplo

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da, sevgilisiyle aynı okulda okumak isteyen 16 yaşındaki lise öğrencisi, bir okul müdürüne filmlerde rastlanacak türden komplo kurdu.

Altındağ İlçesi Aydınlıkevler semtinde oturan lise 1. sınıf öğrencisi Tayfur Y. uzaklaştırma aldığı okuldan naklini, kız arkadaşının da bulunduğu başka bir liseye yaptırmak istedi. Ancak, kayıt yaptırmak istediği lisenin müdürü, Tayfur Y'yi hem başka semtte oturduğu, hem de sorunlu bir öğrenci olduğu için okula kabul etmedi. Tüm ısrarlara rağmen okula kabul edilmeyen Tayfur Y. müdürden intikam için inanılmaz bir plan hazırladı.

Okulun spor salonuna gizlice giren Tayfur Y, anons yapılan hoparlörlerin içine, paketlenmiş kekikleri sakladı ve polisi arayarak "Müdür öğrencilere okulda uyuşturucu satıyor. Uyuşturucuyu da spor salonunda bulunan hoparlör içinde saklıyor" ihbarında bulundu. Okula giden narkotik polisi, spor salonunda hoparlöre gizlenen paketleri alarak, parmak izi incelemesi yapmak üzere emniyete getirdi. Ancak paketlerden kekik çıkınca polis şaşkına döndü. Bu sırada polisi arayan Tayfur Y, "Uyuşturucuyu buldunuz mu" diye sordu. Narkotik polisi ise uyuşturucuyu bulamadıklarını ve genç öğrencinin kendilerine yardım etmesini istedi. Bunun üzerine okul önüne gelen genç, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Tayfur Y. ifadesinde, kız arkadaşıyla aynı okulda öğrenim görmek istediğini belirterek, "Kız arkadaşımın okuluna nakil yaptırmak istedim. Müdür okula almayınca çok sinirlendim ve kekikleri paketleyerek spor salonuna sakladım. Müdürün tutuklanmasını istiyordum" dedi.

Savcılıkça serbest bırakılan lise öğrencisi Tayfur Y, 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber