'En büyük güç tank değil tankın üstüne çıkan insandır'

TBMM Başkanvekili Hamzaçebi, demokrasilerde en büyük gücün tank değil, tankın üstüne çıkan insan olduğunu belirterek, "Demokrasiye millet sahip çıktığı sürece hiçbir örgüt başarılı olamayacaktır." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2016 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'En büyük güç tank değil tankın üstüne çıkan insandır'

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Alevi Vakıflar Federasyonu Genel Başkanı Remzi Akbulut ile Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Rıza Eroğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 15 Temmuz'da bir darbe teşebbüsü yaşadığının ve bunun başarıya ulaşmadığını anımsatan Hamzaçebi, milletin bu darbe teşebbüsüne karşı dimdik ayakta durmasının, darbenin başarıya ulaşmasındaki en büyük engel olduğunu belirtti.

Hamzaçebi, demokrasilerde en büyük gücün tank değil, tankın üstüne çıkan insan olduğunu vurgulayarak, milletin demokrasiye sahip çıktığı sürece, buna kastetmek isteyen hiçbir grup, hiçbir organizasyon ve örgütün başarılı olamayacağını bildirdi.

Bu sınavdan milletin başarıyla çıktığına işaret eden Hamzaçebi, "Bu darbe teşebbüsü vesilesiyle ortaya çıkan bir gerçek daha vardır: Türkiye Cumhuriyeti, laik, demokratik, sosyal bir devlettir. Cumhuriyeti ayakta tutan temel değerler, Mustafa Kemal Atatürk'ün bu cumhuriyeti kurarken ortaya koyduğu temel değerlerdir. Bu temel değerlerin en güçlüsü laikliktir. Laiklik ayakta kalmazsa inanın cumhuriyet de kalmaz." diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Hamzaçebi, darbe teşebbüsü sonrasında güzel bir tablonun ortaya çıktığına dikkati çekerek, bütün siyasi partilerin ve TBMM'nin dimdik ayakta durduğunu aktardı.

Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Rıza Eroğlu, Meclis'e, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a ve TBMM'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Meltem Öztürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber