Mersin Belediye Başkan Yardımcısı tutuklandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı, Genel Sekreteri ve Özel Kalem Müdürü'nün de aralarında olduğu 10 kişi tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2016 09:17, Son Güncelleme : 13 Ocak 2019 09:43
Mersin Belediye Başkan Yardımcısı tutuklandı

Mersin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı, Genel Sekreteri ve Özel Kalem Müdürü'nün de olduğu 10 kişi, tutuklandı.

Savcı, aralarında S., T., A. ve G.'ın da bulunduğu 14 kişiyi tutuklanma talebiyle, 9 kişiyi ise adli kontrol şartıyla nöbetçi mahkemeye sevk etti.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmeye teşebbüs, terör örgütüne finansman sağlama" suçlamasıyla mahkemeye çıkan sanıklardan M. Ö. Sa., H. T., H. A., A. G., T. D., F. K., Y. A., M. Ş., D. Y. ve M. Y. tutuklandı, 13 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mersin'de FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı, Genel Sekreteri ve Özel Kalem Müdürü'nün de olduğu 14 kişi, 2 Ağustos'ta gözaltına alınmış, haklarında yakalama kararı verilen 9 kişi de daha sonra teslim olmuştu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler dün adliyeye sevk edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber