Yıldırım 14 Ağustos'ta balkondan seslenecek

Ak Parti'nin 15. kuruluş yıldönümü 14 Ağustos pazar günü kutlanacak. Darbe şehitleri nedeniyle sade bir anma töreniyle gerçekleşecek etkinlikte Başbakan Binali Yıldırım da ilk balkon konuşmasını yapacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Ağustos 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldırım 14 Ağustos'ta balkondan seslenecek

KIVANÇ EL Ankara

Ak Parti, kuruluşunun 15. yıldönümünü 14 Ağustos pazar günü görkemli ancak kutlamaların yer almadığı anma şeklinde geçecek bir törenle kutlamaya hazırlanıyor. 5 bin partilinin davet edildiği yıldönümü toplantısında Başbakan Binali Yıldırım'ın da Ak Parti Genel Merkez balkonundan partililere konuşma yapması beklenirken, Erdoğan'ın da alana telekonferans yöntemi ile bağlantı yapabileceği de ifade ediliyor.

Ak Parti, 15. Yıldönümü nedeniyle 14 Ağustos Pazar günü görkemli bir yıldönümü etkinliğine hazırlanıyor. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar nedeniyle kutlama yapılmayacak yıldönümü törenleri anma şeklinde geçecek.

5 bin kişiye davet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de aralarında olduğu Ak Parti kurucuları, milletvekilliği yapmış isimler, il başkanları, ilçe başkanları da dahil olmak üzere partide görev almış 5 bin kişi 14 Ağustos anmasına davet edildi. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların yakınlarının da davet edildiği yıldönümü törenlerinde "Demokrasi", "Birlik" mesajları verilecek. Erdoğan'ın katılmasının beklenmediği yıldönümü törenine Erdoğan'ın bir mesaj göndermesi veya telekonferans yöntemi ile bağlantı yapılarak parti önündeki kalabalığa seslenmesi de bekleniyor.

Ak Parti'de Pazar günü gerçekleşecek yıldönümü etkinliklerinde Başbakan Yıldırım da ilk balkon konuşmasını yapacak. Yıldırım, parti önünde 5 bin davetli ile parti önüne gelmeleri beklenen binlerce vatandaşa Ak Parti balkonundan seslenecek. Bu konuşma öncesinde Ak Parti'nin 15 yıllık serüvenini anlatan bir de belgesel yayınlanacak.

Ak Parti kaynakları, Başbakan Binali Yıldırım'ın oluşturulacak platformdan da konuşma ihtimalinin de olduğunu ancak henüz hazırlıkların sürdüğü için platform mu kurulacağı, konuşmaların balkondan mı yapılacağının kararının verilmediği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber