TRT'de iki yılda 445 yöneticiden 286'sının yerleri değiştirildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT'de genel müdürlük görevinde bulunan Şenol Demiröz ve 16 aydır kurumu vekaleten yöneten Ali Güney'in döneminde büyük bir kadrolaşma yaşandığı ortaya çıktı. 12 Ocak 2004'ten itibaren genel müdür yardımcıları da dahil olmak üzere 445 yöneticiden 286'sının değiştirildiği ortaya çıktı.

Dört genel müdür yardımcısı, baş hukuk müşaviri, genel sekreter, teftiş kurulu başkanının da aralarında bulunduğu 23 daire başkanından 20'si, 47 başkan yardımcısından 23'ü, yedi bölge müdürü (İstanbul, Antalya, İzmir, Çukurova, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon), sekiz radyo müdürünün 5'i, üç televizyon müdürü (Ankara, İstanbul, İzmir) ve 351 müdür ve müdür yardımcısının 219'u değiştirildi. Bu yöneticilerden bir bölümü de birkaç kez değişti. Yayın ve Programlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı üç kez (Serpil Akıllıoğlu, Bekir Erdem, Muhsin Mete), Televizyon Dairesi Başkanı üç kez (Sağhan Dolu, Muammer Göz, Muharrem Sevil), Ankara Televizyonu Müdürü iki kez (Bekir Erdem, Muhsin Yıldırım) değişti.

Başta TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney olmak üzere TRT'ye başka kurumlardan getirilen önemli isimlerden başı çekenler şunlar oldu: Cevdet Tellioğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden genel müdür müşavirliğine, Ali Güney DHMİ teftiş kurulundan genel müdür yardımcılığına, Ümit Hatipoğlu açıktan genel müdür yardımcılığına, Serpil Akıllıoğlu açıktan genel müdür yardımcılığına, Mehmet Ali Gemuhluoğlu başbakanlıktan genel sekreterliğe, Mesut Günebakanlı açıktan genel müdür müşavirliğine, Bahattin Duman Sakarya Üniversitesi'nden başhukuk muşavirliğine, Sebahat Sayıt DHİM'den önce yardımcı yapım elemanlığına, sonra genel müdür müşavirliğine, Arda Aydoğan açıktan genel müdür müşavirliğine getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber