118 operatörü iken milletvekili oldu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, asker babanın 8 çocuğundan en büyüğü olarak dünyaya geldi. Sokakların hareketli olduğu 1970'li yıllarda gündüzleri PTT'de 118 operatörlüğü yapıp, gece de tek bayan öğrenci olarak inşaat mühendisliği fakültesine devam etmiş. Adı Ayhan olduğu için askere bile çağrılmış. Kadın olarak yaşadığı zorluklar siyaset işini kolaylaştırmış.

'7 bıyıklıyı gönderdim'

3 Kasım seçimlerinde Adana 8. sırada aday olan Börü, "7 bıyıklıyı da benimle birlikte Meclis'e gönderdim" diyor. "Halkla aramda bir duvar olsun istemem. Siyaset öncesi gibi, yine araziye çıkıyorum. En uzak mesafedeki köylere kadar gidiyorum" diyen Börü, seçmen arasında dolaşırken yazma ve şalvar gibi rahat kıyafetler seçiyor. Börü, seçim çalışmaları sırasında vatandaşla geçen diyaloğunu örnek veriyor ve siyasette kadın olmayı şöyle anlatıyor:

'Kadınlar kıskanılıyor'

"Siyasette kadın küçümseniyor. Ama, öyle çalıştım ki, bu ayrımcılığı yapanlara, 'Aslanın dişisi ve erkeği olmayacağını ispatladım." Siyasette 'negatif bir ayrımcılıkla' karşılaşmadığını söyleyen Börü, Başbakan Erdoğan'ın kadın vekillere gösterdiği destek ve ilginin bazı erkek milletvekilleri tarafından kıskanıldığını da söylemeden edemiyor. Kadın derneklerinin etkinlik açısından zayıf olduğunu söyleyen Börü, "Pek çok kadın kuruluşu, sahaya inmiyor. Kutlamalarını 5 yıldızlı otellerde yapıyorlar. Tarladaki kadınla nasıl bir bağ kuracaklar" diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber