Yılbaşına doğru otomobil satışları arttı, teslimat yılbaşından sonra...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıl sonu kampanyaları nedeniyle otomobil satışları artarken, 10 gün için 6 aylık vergi dilimini (1. taksit) ödemek istemeyenler, oto teslimini yılbaşı sonrasına bırakıyor.

Alınan bilgilere göre, yeni yıla kısa bir süre kala otomobil firmalarının ''Otoda yılbaşı fırsatı'' sloganıyla başlattığı satış kampanyaları tüm hızıyla sürüyor. Firmaların yılbaşına kadar sürdüreceği belirtilen kampanyalarında; indirimden 0 faize, uygun taksitlerden yakıt desteğine kadar bir çok tercihler sunuluyor.

Firmaların sunduğu fırsatlardan yararlanarak otomobil sahibi olanlar, ayrıca yeni yıl ile birlikte yüzde 7,8 oranında artacak Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) ilk taksidini ödememek için teslimatları da yıl başı sonrasına bıraktırıyorlar.

Adana Oto Alım Satım Komisyoncuları ve Galericiler Odası Başkanı Ali Çırak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyalardan yararlanıp sıfır kilometre otomobil sahibi olmak için bankalardan kredi çeken vatandaşların menfaatine olabilecek her ayrıntıyı düşündüğünü belirterek, ''adeta bir kuruşun hesabını yaptıklarını'' söyledi.

Yeni yılda zamlanacak MTV'nin ilk taksidini ödemek istemeyenlerin, firmalara satın aldıkları otomobillerin satış işlemlerini yılbaşı sonrasına bıraktırdığını anlatan Çırak, ''Şu an bayilerde satılmış, ancak teslim edilmeyen bir çok araç var'' dedi.

Maliye Bakanlığının dün Resmi Gazetede yayımlanan Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliğine göre, 1 Ocak 2007'den itibaren motorlu taşıtlar vergisi tutarlarında yüzde 7,8'lik yeniden değerleme oranı çerçevesinde artış olacak.

Yeni tarifeyle 1-3 yaş grubunda yer alan ve motor silindir hacmi 1301 ile 1600 cm3 arasında olan otomobillerin motorlu taşıtlar vergisi tutarı 487 YTL'den 524 YTL'ye yükselecek. Motor silindir hacmi 4001 cm3 ve üzerinde olan otomobillerin motorlu taşıtlar vergisi tutarı ise 10 bin 988 YTL'den 11 bin 845 YTL'ye çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber