FETÖ okullarıyla çocukları devşirdiler

Bayburt Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tozlu: Batı, FETÖ okullarıyla çocuklarımızı devşirip bize karşı Yeniçeri gibi kullandı. Devletin 40 yıl emek verdiği nesil kaybolup gitti. Artık zeki çocuklara devlet sahip çıkacak.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Ağustos 2016 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ okullarıyla çocukları devşirdiler

Türkiye, terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini milletçe püskürttü ama örgüt bu ülkenin tüm imkanlarını seferber ederek yetiştirdiği nesilleri heba etti. FETÖ'nün dar gelirli ama zeki Anadolu çocuklarını eğitim bursu ve kariyer vaadiyle kandırıp beynini yıkadığını belirten eğitim sistemi ve misyonerlik uzmanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, devletin 40 yıldır en iyi imkanlarını sunduğu on binlerce öğretmen, doktor, asker, polis, hakim, savcı ve akademisyenin FETÖ üyesi çıkmasıyla ülkenin 'parayla yerine konulamayacak bir kayba' uğradığını söyledi. Devletin bir üniversite öğrencisine yıllık 9 bin TL masraf yaptığına, TSK'dan ihraç FETÖ'cü pilotların eğitim maliyetinin 15 milyar doları aştığına dikkat çeken Prof. Tozlu, FETÖ'nün Batı tarafından organize edilmiş tarihin gördüğü en büyük misyonerlik hareketi olduğunu ama devletin, zeki çocukları bir daha misyonerlere kaptırmamak için çalışma içinde olduğunu söyledi.

ANADOLU DÜŞMEDİ

Bayburt Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Batı'nın Anadolu'dan devşirdiği FETÖ hareketi ile tüm Türk-İslam coğrafyasını hatta Asya'yı dejenere etmeye çalıştığını belirterek, şunları söyledi: " İstanbul'un düşmesi ile Doğu'nun zaferi ilan edildi ve Batı bunu hiç bir zaman hazmedemedi. Her yaptığı eylemin amacı tekrar Anadolu ve Ortadoğu'yu işgal etmek ve oranın yer altı ve üstü kaynaklarını kullanmak. FETÖ hareketi, 21. yüzyılın ve tarihin en büyük misyoner ve işgal hareketidir. Misyonerlerin yöntemi, 'Nerede faaliyet yapılıyorsa bunu oranın insanına mal etmektir. FETÖ ile Anadolu'dan başlayarak bütün Türk-İslam dünyasında faaliyet yürüttüler çünkü biliniyor ki Anadolu'nun düşmesi tüm İslam dünyasının düşmesi demektir. Son halifelik Anadolu'da düştü ama Türkiye şimdi bu oyunları bozdu."

EĞİTİMİ YOK

Fetullah Gülen'in ilkokul mezunu olduğunu ve silsileden gelen bir din adamından 'icazet' de almadığı halde dünya çapında bir eğitim projesinin başında yer almasına dikkat çeken Tozlu, "O ne modern eğitimi ne de medrese eğitimi olmayan bir cahil. Gülen de Batılı misyonerlerce aziz ilan edilerek kullanılan bir cahil. Osmanlı, Balkanlar'daki Hristiyan çocuklarını devşirip Yeniçeri olarak fetihlerde kullanırdı. Batı şimdi FETÖ okulları üzerinden bizim çocuklarımızı devşirip bize karşı Yeniçeri gibi kullandı" diye konuştu.

HAMLİN'İ OKU, FETÖ'YÜ ANLA

15 Temmuz'da Batı'nın işgal girişimine Türkiye'nin "dur" dediğine dikkat çeken Tozlu, "FETÖ ilk misyonerlik hareketi değildi. Osmanlı'daki misyonerlerin hatıratları, açtıkları azınlık okullarında devşirdikleri çocuklar ile Bulgaristan'ı nasıl Osmanlı'dan kopardıkları ya da Ermeni sorununu nasıl başımıza bela ettiklerini açık açık anlatıyor. Robert Kolej kurucularından Cyrus Hamlin'in hatıralarını okuyun, misyonerlerin bu ülkede eğitim üzerinden bir koca imparatorluğu nasıl yıktığını ve FETÖ'nün ne olduğunu anlayacaksınız" dedi.

HEDEF EĞİTİM DEĞİL, ÜLKEYİ PARÇALAMAK

FETÖ'nün ardından Türkiye'de faaliyet gösteren ve 'zihinleri devşiren' azınlık ve misyoner okullarının faaliyetlerine de dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Tozlu, şöyle konuştu: "Osmanlı'nın son dönemi ve Cumhuriyet döneminde devlet yöneticileri ve bürokrasisinin hep bu misyonerlik kökenli okullardan mezun olması çok acı. Bu misyoner ve azınlık okullarını kapatmak da çare değil, aynı fonksiyonu olan daha güçlü milli eğitim kurumlarını açacaksınız. Batılar insan hakları ve demokrasi adı altında geliyor ya 15 Temmuz'da gördük bu değerlerin hiçbiri umurlarında değil. Eğitim de öyle. FETÖ'nün 'Eğitimde altın nesil' hedefi içinde eğitim umurlarında değildi, Batı dünyasın ülkeyi parçalamasıydı hedef. Türkiye'yi, eğitim sistemiyle dünyaya altın tepsiyle sunmak istediler."

DEVLET ZEKİ ÇOCUKLARI TAKİBE ALDI

"Devletin 40 yıl emek verdiği bir nesil bir anda kaybolup gitti. Bu çocukları, devlet ve millete faydalı yetiştirebilseydik, Türkiye şimdi nerelerde olurdu bir düşünün. Anadolu'nun zeka havuzunu adeta kanalizasyona döktüler" diyen Prof. Tozlu, yine de Türkiye'nin eğitim reformuyla bu açığı kapatabileceğine dikkat çekti. Prof. Tozlu, "Türkiye bu açığı kapatabilir ama bu düşman durmaz, farklı cephelerden hücum edilebilir. FETÖ yerine METÖ ile gelir. Onun için eğitim sisteminde açık olmamalı. Zeki ama dar gelirli çocuklarımızı sahiplenmeliyiz. Milli Eğitim Bakanlığı' da bu konuda çalışıyor, beni da çağırıyorlar bu konudaki toplantılara. Yabancılar zekamıza talip oluyor ama artık alıp götüremeyecekler, zeki çocuklarımıza devlet artık sahip çıkacak."

SELİM EFE ERDEM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber