Diyarbakır'da şehit olan 4 polisin kimlikleri belirlendi

Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğine bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 3 polis memuru'nun baba ocağında yas var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2016 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da şehit olan 4 polisin kimlikleri belirlendi

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğine bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Salih Zengin'in (45) Erzincan'daki baba evinde yas var.

Zengin'in şehadet haberinin ailesine ulaştırılmasının ardından Erzincan Ergenekon Mahallesi'ndeki baba ocağına ve çevredeki evlerin balkonlarına Türk bayrakları asıldı.

Şehadet haberini alan Zengin'in yakınları da baba ocağına gelerek acılı aileye destek olmaya çalıştı. Şehidin baba evinin önünde 112 Acil Sağlık ekipleri hazır bekletildi.

- Tayin nedeniyle bugün Diyarbakır'dan ayrılacaktı

Bu arada, şehit polis memuru Zengin'in tayin dolayısıyla bugün Diyarbakır'dan memleketi Erzincan'a geleceği ve buradan da yeni görev yeri Bursa'ya gideceği öğrenildi.

Şehit Zengin'in evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.


Diyarbakır'da, PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Yakup Kılınç'ın Elazığ'daki babaevine acı haber ulaştırıldı.

Kılınç'ın şehadet haberi, meslektaşları tarafından merkeze bağlı Mollakendi Beldesi'nde oturan babası Mahmut ve annesi Fatma Kılınç'a verildi. Oğullarının şehadet haberini alan Kılınç çifti, Diyarbakır'a gitti.

Haberin ardından şehidin evinin önüne Türk bayrakları asıldı.

Şehidin evli ve 3 yaşında Şeyma Nisa adında bir kız çocuğunun olduğu, hafta sonu tatilinde Elazığ'a ailesinin yanına geldiği öğrenildi.


Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğine bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nazif Kaplan'ın Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki ailesine acı haber ulaştı.

Şehit Kaplan'ın (27) şehadet haberinin ulaşmasının ardından, Cumhuriyet Mahallesindeki baba ocağına Türk bayrağı asıldı. Şehidin yakınlarına acı haberi, askeri yetkililer verdi.

İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Demir ve İlçe Müftüsü Metin Aykut, şehidin yakınlarına taziyelerini iletti.

Fenalaşan şehidin anneannesi Asiye Tatar'a, 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

Şehit Kaplan'ın Emir Alsaf (6) ile Ali Eymen (1) isimli iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

Baba Abuzer Kaplan'ın tansiyon hastası olduğu, Adana'da özel bir hastanede tedavi gördüğü, anne Bedriye Kaplan'ın ise eşinin yanında olduğu belirtildi.

İlçe Kaymakamı Kaya, burada gazetecilere yaptığı konuşmada, böyle bir olayda ağlayarak terör örgütü mensuplarını sevindirmeyeceklerini söyledi.

Türkiye'nin mutlaka terör belasından kurtulacağını dile getiren Kaya, şehidin ailesine ve Türk milletine başsağlığı diledi.


Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğine bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku ile şehit düşen polis memuru Ahmet Gülbahar'ın Kahramanmaraş'ın Afşin'deki ailesine acı haber verildi.

Gülbahar ile oğlunun şehadet haberi, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Tabhasan ve İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım tarafından Afşinbey Mahallesi'nde yaşayan anne Şadiye Gülbahar'a verildi.

Babasını 3 yıl önce kaybeden şehidin annesi torunu ve oğlunun acı haberi üzerine sinir krizi geçirdi. 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edilen anne Gülbahar'ı, eve gelen yakınları teskin etmeye çalıştı.

Şehadet haberinin ardından şehidin evinin önüne Türk bayrakları asıldı.

- Tayini çıkmış, ev taşımaya gitmiş

Diyarbakır Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli 35 yaşındaki 2 çocuk babası 10 yıllık polis memuru Gülbahar'ın Konya'ya tayininin çıktığı, ailesiyle Diyarbakır'a evlerini taşımak için son kez gittiği öğrenildi.

- Helalleşmeye gittiği sırada saldırı olmuş

Şehit Gülbahar'ın, 1 yaşındaki kızı Reyhan ve eşi Betül Gülbahar'ı evde bırakıp, 5 yaşındaki oğlunu yanına alarak görev yaptığı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne ilişiğini kesmeye ve mesai arkadaşlarıyla helalleşmeye gittiği sırada saldırının meydana geldiği öğrenildi.

Bu arada şehidin kayınpederi İbrahim Demir'in de olayda ağır yaralandığı öğrenildi.

Şehidin amcasının oğlu Ekrem Gülbahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acılarının tarif edilemez olduğunu belirterek, "Ailesiyle Diyarbakır'a ev taşımaya gitmişti. Ev eşyalarını taşıma işi bittikten sonra çocuğu ile karakola giderek son ziyaretlerini yapmak istemişler ve o esnada da bomba patlamış." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber