Doğudaki 'şafak' operasyonunda tutuklu sayısı 19'a yükseldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2006 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 6 ili kapsayan ve polis tarafından eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, kamu ihalelerine fesat karıştırmak, suç amaçlı örgüt kurmak iddiasıyla Kars'ta gözaltına alınan 24 kişiden 16'sı tutuklandı. Daha önce de farklı illerden 3 kişinin tutuklanmasıyla bu sayı 19'a yükseldi.

Kars, Ardahan, Erzurum, Siirt, Van ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak yürütülen operasyonlarda aralarında 8 kamu görevlisinin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alınmıştı. Farklı illerde 3 kişi tutuklanmış, Kars ve Ardahan'da da 24 şahıs savcılığa çıkarılmıştı. 'Suç işlemek için örgüt kurmak, oluşturulan bu örgütle kamu kurum ihalelerinde cebir, şiddet, tehdit ve siyasi nüfuz kullanarak fesat karıştırmak, örgüte üye olmak, rüşvet ve evrakta sahtecilik' suçlarından Kars'ta adliyeye çıkarılan 24 kişiden 3'ü nöbetçi savcı tarafından, 5'i de mahkemece serbest bırakıldı. İsimleri M.C., S.T., M.H., U.Ç., Y.H., B.H., V.A., T.B., F.A., E.Y., Y.Y., T.Ş., A.B., G.Y., Y.A., İ.M.A olarak açıklanan 16 kişi de tutuklanarak Kars Ceza ve İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Bu kişilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bu örgütle ağaçlandırma ve çapalama, kalorifer yakıtı alımı, köy yol yapımı, güvenlik hizmeti, onarım ve tadilat inşaatı, araç yakıtı, petrol ürünlerinin alımı, araç kiralama ve temizlik hizmeti alımı ihalelerine 'cebir, şiddet, tehdit ve siyasi nüfus kullanarak fesat karıştırmak, örgüte üye olmak, rüşvet ve evrakta sahtecilik' suçlarından tutuklandıkları açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber